De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

GKN Fokker: Sluiting Landing Gear Helmond en Elmo Hoogerheide!

18 maart 2022

GKN Fokker heeft De Unie en haar collegabonden laten weten dat ze Landing Gear in Helmond en Elmo in Hoogerheide wil sluiten. Een ongekende harde boodschap voor degenen die daar werken. Jouw werkgever wil de activiteiten van Landing Gear en Elmo onderbrengen op de locatie in Papendrecht. Een aanmeldingsformulier voor een online informatiebijeenkomst vind je onderaan dit bericht.

Gratis op de hoogte blijven van het laatste Fokker nieuws? Schrijf je dan in.

GKN Fokker wil huidig sociaal plan niet toepassen

De Unie is van mening dat het huidige sociaal plan van toepassing is op deze reorganisatie. Jouw werkgever vindt van niet. Ze is namelijk van mening dat de werkzaamheden niet vervallen, maar verplaatsen. En dat daarom het huidige sociaal plan niet van toepassing is.

Een onbegrijpelijke redenatie. In de WOR (Wet op de Ondernemingsraden) wordt de sluiting van een locatie gezien als een reorganisatie. En ook in de sociale plannen die wij als vakbonden afsluiten vallen medewerkers die werken bij een locatie dat sluit altijd een onder een sociaal plan. Alleen GKN Fokker vindt dat de meeste medewerkers in Helmond en Hoogerheide niet boventallig worden, omdat hun functie niet vervalt maar “alleen” verplaatst.

We hebben daarom een fundamenteel meningsverschil met jouw werkgever.

Uiteraard zijn wij altijd bereid om met jouw werkgever te praten over compensatie van reistijd en extra reiskosten voor diegenen die binnen 60 minuten reisafstand van Papendrecht wonen of die er bij een langere reisafstand vrijwillig voor kiezen hun werk te volgen naar Papendrecht. Maar dan wel aanvullend op het huidige sociaal plan.

Gratis op de hoogte blijven van het laatste Fokker nieuws? Schrijf je dan in.

Teken nog niets!

GKN Fokker heeft in een brief aan het personeel van Landing Gear en Hoogerheide in detail beschreven welke regeling zij aanbiedt in plaats van het sociaal plan. Jouw werkgever wil namelijk dat iedereen zijn/haar werk volgt naar Papendrecht.

Het aanbod van GKN Fokker is echter aanmerkelijk nadeliger dan het huidige sociaal plan. Bovendien zijn wij met jouw werkgever nog niet uitonderhandeld over een aanvullende verplaatsingsregeling. Teken daarom nog niets! Wacht met het ondertekenen van een aanbod of een nieuwe arbeidsovereenkomst totdat wij zijn uitonderhandeld met GKN Fokker. Daarna kun je een eventueel aanbod laten beoordelen door een jurist van De Unie.

Online ledenvergadering

Ik, belangenbehartiger Hans Korver, kan me voorstellen dat je vragen hebt over de reorganisatie die GKN Fokker op 18 maart 2022 heeft aangekondigd. Ik organiseer daarom een online ledenvergadering om een toelichting te geven op de situatie zoals wij die als vakbonden begrijpen en ervaren. Je kunt daarin uiteraard ook vragen stellen aan mij. Daarnaast ben ik benieuwd om van jou te horen wat de inzet van De Unie moet zijn in de aanstaande onderhandelingen met GKN Fokker.

De online ledenvergadering vindt plaats op donderdag 24 maart 2022 om 19:30 uur. Ook als je geen lid bent van De Unie mag je aansluiten bij deze onlinebijeenkomst.  Je kunt je hier aanmelden.

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met mij. Ik ben bereikbaar op hans.korver@unie.nl en op 06-5252 2073.

 

[print_link]

Word gratis lid