De Unie, in jouw belang

Jouw lidmaatschap

Jouw 10 voordelen bij VGZ als lid van De Unie

14 november 2023

De zorg vernieuwen, het is belangrijker dan ooit. Zodat jij gezonder ouder kunt worden. Met De Unie werken we daarom samen om jou de best passende zorgverzekering te bieden: VGZ Zorgt. In dit artikel zetten we de 10 grootste voordelen van VGZ Zorgt op een rij.

1 – Collectiviteitskorting op VGZ Zorgt
Als lid van De Unie ontvang je 5% korting op alle aanvullende verzekeringen VGZ Zorgt.

2 – Gedeeltelijke vergoeding van jouw lidmaatschap bij De Unie
Kies je voor VGZ Zorgt Goed, Beter of Best? Goed nieuws! VGZ vergoedt dan jouw lidmaatschap bij De Unie, ieder jaar tot € 25 maximaal per verzekerde.

3 – Alles voor je gezondheid en zorg op één plek
De VGZ app is de best gewaardeerde zorgverzekerings app. Gebruik de VGZ-app als jouw persoonlijke assistent om te helpen bij gezondheid én zorg. Bijvoorbeeld zien waar je het snelst aan de beurt bent voor zorg in het ziekenhuis. Of altijd een compleet overzicht van je verbruikte zorg. Natuurlijk kun je ook gewoon je zorgzaken makkelijk regelen via de app. Zoals binnen 1 minuut declareren.

4 – Hulp bij het verkorten van de wachttijd
Als je zorg nodig hebt, dan wil je ook zo snel mogelijk geholpen worden. Daarom bieden we wachtlijstbemiddeling aan. Onze zorgadviseurs kijken of je bij een ander ziekenhuis of kliniek sneller terecht kunt. Zodat je eerder geholpen kunt worden.

5 – Jouw persoonlijke zorgadviseur
We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over zorg. Dan is het fijn dat een persoonlijke adviseur je hiermee kan helpen. Daarom kun je als VGZ-verzekerde al je zorgvragen stellen via telefoonnummer 088 – 131 12 34.

6 – Handige workshops en apps om jou te helpen met je gezondheid
Wil je zelf aan de slag met je gezondheid? Op vgz.nl/gezondleven vind je alles over mentale gezondheid, gezonder eten en meer bewegen. Zo is er de VGZ Mindfulness Coach voor dat beetje extra ontspanning. De VGZ Soepel en Sterk Coach voor sterke spieren en soepele gewrichten. Of de Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Met leuke uitdagingen om beter te eten en beter te slapen.

7 – Je bent altijd welkom. Ook als je zorg nodig hebt of al ontvangt
Ben je kortgeleden geopereerd? Of sta je onder behandeling van een arts? Of wacht je misschien op een operatie of behandeling die nog gaat komen? Geen zorgen. Je bent altijd welkom. Kies je voor VGZ Zorgt? Dan is er geen medische keuring. Dus je kunt gewoon overstappen naar VGZ.

8 – Ruime vergoeding voor fysiotherapie
Actief en fit blijven is belangrijk. En juist als je ouder wordt. De aanvullende verzekering VGZ Zorgt kan je hierbij helpen. Want met de aanvullende verzekering VGZ Zorgt kun je tot wel 32 keer per jaar naar de fysio. En gratis gebruikmaken van de VGZ Soepel en Sterk Coach app. De app is ontwikkeld door fysiotherapeuten.

9 – Een ruim budget voor cursussen en trainingen
Wist je dat je met VGZ Zorgt tot wel € 700 per jaar te besteden hebt aan trainingen en cursussen? Dat is het preventiebudget. Doe bijvoorbeeld een cursus valpreventie, slaapcursus of een cursus omgaan met een chronische aandoening. Zo helpen we jou fit en gezond te blijven.

10 – Ruime vergoedingen voor de zorg van jouw naaste
Zorg je voor een familielid of naaste? Dan noemen we dat mantelzorg. Wist je dat wij speciale vergoedingen voor mantelzorgers hebben? Als steuntje in de rug. Bijvoorbeeld vervangende mantelzorg. Dan komt een andere mantelzorger jou een dag vervangen. Zodat jij even op adem kunt komen. Of schakel de hulp in van een mantelzorgmakelaar. Die helpt je door veel regeltaken over te nemen. Zo heb je tijd om op te laden.

Meer weten? Bekijk alle voordelen

Gerelateerde berichten

Word gratis lid