De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Rijk: cao-overleg

15 december 2023

De cao Rijk loopt op 30 juni 2024 af. Net als, tot voor kort, de politie cao.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Bij de politie hebben werkgever en vakbonden nu al een onderhandelingsakkoord bereikt, om zo de uitzonderlijke inflatie van de afgelopen periode op te vangen. Dit doen ze door al vanaf 1 januari 2024 iedere maand een uitkering van € 200,- te geven, vooruitlopend op de structurele loonstijging per 1 juli 2024.

De werkgever politie neemt de financiële zorgen van zijn medewerkers dus serieus. En dat moet de werkgever Rijk ook doen. Dit is waarom wij als gezamenlijke bonden in het sectoroverleg hebben aangedrongen op spoedige aanvang van het cao-overleg.

De werkgever Rijk, vertegenwoordigd door BZK, heeft op 11 december 2023 echter aangegeven geen enkele noodzaak te zien nu al te starten. BZK heeft nog tot het voorjaar de tijd nodig om de onderhandelingen voor te bereiden en een onderhandelingsmandaat aan de ministerraad te vragen. Dat duurt ons te lang. Wat bij de politie kan, moet bij het Rijk ook kunnen; snel afspraken maken over een cao die op heel korte termijn de gestegen kosten voor het levensonderhoud opvangt.

Wij werken de komende weken hard aan een gezamenlijke inzet. In januari zijn wij er klaar voor om de onderhandelingen te starten. Wij willen weten of jullie het met ons eens zijn. Daar vragen we je om ons te reageren op deze stelling: ‘Ik wil dat de onderhandelingen over de cao Rijk in januari gaan beginnen’. Stuur je reactie naar harry.van.herpen@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

Cao Rijk: Reactie op brief SCO

  De Unie (aangesloten bij het Ambtenarencentrum AC) heeft gevraagd om extra loonruimte voor werknemers in de sector Rijk. Het…

Word gratis lid