Zoeken
Je bent hier: Word lid > Waarom lid worden
 

Waarom lid worden?

1. Deskundige hulp en advies

Stel, je wordt onverhoopt ontslagen. Wie bel je? Of je moet een arbeidsvoorwaardenovereenkomst ondertekenen. Wie kijkt er over je schouder mee? Of stel dat je werkgever voor jouw functie minder betaalt dan de concurrent. Wat doe je? De Unie is er voor jou. Denkt in jouw belang, adviseert en helpt je verder.

2. Juridisch advies

Speciale situaties zoals ontslag (op staande voet), loonvorderingen of re-integratie tijdens ziekte kennen voor onze juristen geen geheimen. Stel je vragen, wij zijn er voor jou!

3. Loopbaanadvies

Je collega’s maken promotie, maar jij niet. Misschien wil jij voor jezelf beginnen? Of je carrière een boost geven? De Unie luistert, denkt mee en adviseert je in het maken van belangrijke keuzes.

4.  Rechtsbijstand consument & wonen

Kies je voor het Unie Basic lidmaatschap dan heb je recht op eenmalig advies wanneer bijvoorbeeld je keuken niet goed is afgeleverd of als je ruzie hebt met de buren. Kies je voor het Unie Premium lidmaatschap dan kun je gebruik maken van uitgebreide juridische ondersteuning bij vragen en conflicten die betrekking hebben op het gebied van consument en wonen. Deze service wordt uitgevoerd door onze samenwerkingspartner DAS. 

5. Pensioenadvies

Wij staan bekend om uitstekende kennis over pensioenen. Voor vragen over pensioenbreuken en het berekenen van pensioenuitkeringen ben je bij De Unie aan het juiste adres.

6. Uitkering na ontslag of ziek? Wij helpen!

Deskundigen staan paraat mocht er sprake zijn van een uitkeringssituatie als gevolg van ontslag of langdurige ziekte. 

7. Ondersteuning Ondernemingsraad

Heb je vragen met betrekking tot jouw OR? De eerste vragen kun je altijd kosteloos aan ons stellen, ook als je nog geen Unielid bent. Ben je Unielid ondersteunen wij je uitgebreid bij je kandidaatstelling en alle vragen die je hebt als lid van jouw ondernemingsraad. 

8. Fiscaal advies

Als het niet je dagelijks werk is, kunnen fiscale zaken knap lastig zijn. Stel je vragen aan ons. Desgevraagd vullen we tegen een kleine vergoeding jouw belastingbiljet in. Wel zo makkelijk en veel goedkoper dan een accountant. 

9. Belangenbehartiging voor de werknemer

Door jouw lidmaatschap kunnen we doen waar we goed in zijn: het behartigen van belangen van werknemers. We ondersteunen ondernemingsraden met trainingen en adviezen, we sluiten 300 cao’s af per jaar en onderhandelen over sociale plannen bij reorganisaties. Met meer leden hebben we meer slagkracht. Kijk hier om te zien bij welke bedrijven en branches De Unie actief is.

10. Welkom bij de club met de vele voordelen

Als Unielid heb je recht op kortingen en voordelen. We hebben de mooiste condities voor je geregeld op het gebied van rechtsbijstand, zorgverzekeringen, groene stroom, reizen en opleidingen. Ook word je regelmatig op de hoogte gehouden door onder andere nieuwsbrieven, De UnieWereld en themabijeenkomsten. Lees er alles over op de speciale Unie ledenvoordeel pagina.

 

Wat vinden onze leden?

Lees ook eens de recensies van leden over de dienstverlening van De Unie.

Vragen?

Neem bij vragen contact met ons op!


Stel jouw vraag via de chat

Denk je dat je juridische hulp nodig hebt? Of wil je advies over een kwestie? 

Je kunt met ons chatten van 8.00 tot 18.00 uur.