De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Naast mijn werk verricht ik mantelzorgtaken. Van welke regelingen kan ik gebruikmaken?

Als jij naast je werk mantelzorgtaken verricht, zijn er verschillende regelingen die je helpen. Afhankelijk van de duur en de noodzaak van de te verrichten mantelzorgtaken, kun je een beroep doen op wettelijke regelingen die zijn opgenomen in de WAZO (Wet Arbeid en Zorg). Denk hierbij aan calamiteitenverlof, kortdurend zorgverlof en/of langdurend zorgverlof.

Vaak staan in je cao aanvullende afspraken over dergelijke zaken. Ook kun je bij je werkgever informeren of er aanvullende interne regelingen zijn waarvan je gebruik kunt maken. Mogelijk kun je ook een open gesprek met je werkgever aangaan en is je werkgever bereid om met je mee te denken over andere oplossingen. Denk hierbij aan tijdelijke aanpassing van je werktijden. Het is tenslotte in het belang van beide partijen om te voorkomen dat je zelf ziek wordt door overbelasting.

Wist je trouwens dat je als Unie-lid een gratis lidmaatschap van Senior Service kunt aanvragen? Klik hier https://www.unie.nl/ledenvoordelen/senior-service voor meer informatie.

De Unie op social media