fbpx
De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Waarom jij je huis zo snel mogelijk moet isoleren

De zomerwarmte heeft ons achtergelaten en we gaan de wintermaanden weer tegemoet: dat betekent regen, wind en kou. Maar stel je eens voor dat jij het binnen toch heerlijk warm en knus hebt. Zónder hoge stookkosten! Het kan, als je op tijd investeert in de isolatie van je woning. Dat is een relatief makkelijke manier om je woning koeler te maken in de zomer, warmer in de winter én beter voor het milieu. Wat zijn de andere voordelen van woningisolatie, en waarom moet je er nu aan beginnen?

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Kosten besparen

Je kunt je huis isoleren met vloer-, dak-, gevelisolatie en dubbelglas. In de winter blijft de warmte binnen, waardoor je minder hoeft te stoken. Zo bespaar je op je stookkosten. Toch duurt het even voordat je deze besparing terugziet op je bankrekening, omdat isolatiematerialen ook een prijskaartje hebben. Gelukkig zijn er allerlei subsidies die je kunt aanvragen als je isolatie serieus overweegt. De bekende Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) bijvoorbeeld. Deze is ook nog eens tijdelijk verhoogd. Maar let op: dit geldt tot 31 december 2020. Isoleer jij je huis op tijd, dan verdien je de investering dus sneller terug.

Schoner en veiliger huis

Maar isolatie levert meer op dan kostenbesparing. Minder stookkosten betekent namelijk ook minder CO2-uitstoot. Zo zet je een belangrijke stap richting een duurzamer leven. Bovendien maakt isolatie je huis veiliger, omdat het de brandveiligheid verhoogt. En natuurlijk: met een geïsoleerd huis zijn koude voeten, tocht en vocht verleden tijd. Dit komt door het piepschuim en glaswol dat in isolatie is verwerkt. Hier zit lucht tussen, waardoor warme en koude lucht zich niet kunnen verplaatsen. Overigens kun je met kleine aanpassingen al winst behalen. Denk aan naden en kieren dichten of folie achter de radiatoren plaatsen. Ook met zulke kleine aanpassingen maak je grote impact!

Aan de slag met isolatie?

Dit artikel is tot stand gekomen met onze partner Huis & Hypotheek Veenendaal. Wil je meer weten over isolatie of verduurzaming van je huis? Hun adviseurs helpen je graag op weg. Ze geven antwoord op (financiële) vragen en kijken wat jouw mogelijkheden en kansen zijn. Neem contact met ze op voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ze zijn elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.30 uur via veenendaal@huis-hypotheek.nl en 0318 555 779.

Afdrukken