De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Vakantie tijdens je WW. Wat zijn je rechten en plichten?

vakantie tijdens je WW

Ook als je een WW-uitkering ontvangt, heb je recht op vakantie. Maar hoe lang? En hoe regel je dat precies met het UWV en je sollicitatieplicht? Daar vertellen onze juridisch specialisten je graag meer over.

Hoeveel vakantiedagen krijg je?

Per kalenderjaar heb je recht op maximaal 20 vakantiedagen. Hoeveel het er precies zijn, hangt af van de ingangsdatum van je uitkering. Begint die op 1 januari, dan heb je 20 vakantiedagen. Krijg je vanaf 1 juli uitkering, dan zijn het er nog maar 10. Berekenen hoeveel dagen je precies op kunt nemen? Gebruik de rekentool op de UWV-website. Houd er wel rekening mee dat weekenden, feestdagen en dagtochtjes niet tellen als vakantiedagen; deze hoef je dus niet door te geven. Je kunt geen vakantiedagen opsparen en meenemen naar het volgende kalenderjaar.

Heb je geen sollicitatieplicht vanwege je leeftijd? Dan krijg je 65 vakantiedagen per kalenderjaar.

Heb je sollicitatieplicht op je vakantiedagen?

Nee, tijdens je vakantiedagen hoef je niet te solliciteren en krijg je wél uitkering. Dit geldt alleen voor de dagen waar je recht op hebt. Ga je langer op vakantie, dan krijg je geen uitkering over die dagen en heb je wel sollicitatieplicht. Deze ‘extra’ dagen die op dat moment niet worden betaald verlengen wél de uitkeringsduur die bij de aanvang van het recht is vastgesteld.

Hoe geef je vakantiedagen door?

Om vakantiedagen door te geven, gebruik je de beveiligde omgeving Mijn UWV. Doe dit uiterlijk één dag voor vertrek.

Meer informatie

Heb je meer of andere vragen over vakantie tijdens je WW? Stel ze gerust aan onze specialisten! Bel of mail ons via 0345 851 963 of sc@unie.nl.