De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Tussentijdse evaluatie en het voortgangsgesprek

De tweede helft van 2019 breekt bijna aan. Hoe staat het met de doelen en afspraken die je aan het begin van het jaar met je werkgever hebt gemaakt? Loop je nog op schema of zijn er misschien dingen die je zou kunnen verbeteren of niet helemaal lopen volgens plan? Tijdens het voortgangsgesprek sta je hier samen met je werkgever bij stil.

Het voortgangsgesprek is in feite het tweede gesprek in de ontwikkel- en beoordelingscyclus van de werknemer. Het is een vervolg op het zogenaamde planningsgesprek − deze vindt vaak aan het begin van het jaar plaats. In dit gesprek leg je de doelstellingen voor het komende jaar vast. Het doel van dit voortgangsgesprek is om de voortgang van deze doelen te bewaken.

Aan het einde van het jaar vindt een beoordelingsgesprek plaats. Hierin blik je terug op de gestelde doelen. Misschien waren jullie te ambitieus, misschien haal je de doelen met twee vingers in de neus. Dat weet je tijdens het opstellen van de doelen natuurlijk niet.

Tweerichtingsgesprekken

Planningsgesprekken en voortgangsgesprekken zijn tweerichtingsgesprekken. De werkgever spreekt zijn verwachtingen over jou uit en jij mag uitspreken of je iets wilt veranderen of dat je je ergens verder in wilt ontwikkelen. Samen met je werkgever ga je kijken hoe je dit kunt bereiken. Het voortgangsgesprek is het moment voor de werkgever om aan te geven hoe hij vindt dat je je tot nu toe hebt ontwikkeld − of hebt gefunctioneerd. Dit is het moment voor jou om aan te geven of je bijvoorbeeld extra ondersteuning nodig hebt bij het behalen van je doelen.

Het is daarom belangrijk dat je dit gesprek goed voorbereid en er goed bij stilstaat. Bedenk welke ambities je hebt in je huidige functie en welke kennis en vaardigheden je in de toekomst nodig denkt te hebben. Ook is het goed om te kijken wat je op de langere termijn wilt bereiken. Wat is er nodig om je loopbaanwensen te realiseren en wat kan de werkgever daaraan bijdragen? Allemaal vragen die ontzettend belangrijk zijn voor jouw toekomst. En voor jou is dat natuurlijk het allerbelangrijkst.

Ontwikkeladvies voor 45-plussers

Een unieke kans om je hier meer in te verdiepen, is door middel van de tijdelijke subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’. Dit ontwikkeladvies biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken. Wij bij De Unie helpen je hier graag mee.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je helpen. We zijn telefonisch bereikbaar via 0345 – 851 963 of per mail via sc@unie.nl.

Meer nieuws ontvangen?

Ben je geen lid van De Unie, maar wil je wel graag updates ontvangen over werk, zorg en inkomen? Meld je dan aan als volger van De Unie via onze website.