De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Ontslag op staande voet: wat nu?

Wat gebeurt er als ik op staande voet word ontslagen? Een vraag die we regelmatig gesteld krijgen. Wanneer je op staande voet wordt ontslagen, dan betekent dit dat je arbeidsovereenkomst per direct wordt beëindigd. Een nare situatie die voor veel onrust en chaos zorgt. Je verliest namelijk per direct je werk, inkomen en het recht op een WW-uitkering. Maar omdat ontslag op staande voet grote gevolgen met zich meebrengt, zijn hier strikte voorwaarden aan verbonden. We leggen er meer over uit in onze blog.

Wat zijn de voorwaarden voor ontslag op staande voet?

Een werkgever mag niet zomaar ontslag op staande voet geven. Kijkend naar de bovenstaande gevolgen, is dat erg logisch. In de wet staan drie voorwaarden waar een werkgever aan moet voldoen om iemand op staande voet te ontslaan. Voldoet een werkgever niet aan deze drie voorwaarden? Dan is de kans groot dat het ontslag geen stand houdt bij de rechter.

De drie voorwaarden voor ontslag op staande voet zijn:

  • Er moet sprake zijn van een dringende reden voor het ontslag op staande voet, bijvoorbeeld fraude, mishandeling of diefstal;
  • De arbeidsovereenkomst moet onverwijld zijn opgezegd;
  • De dringende reden is onverwijld medegedeeld.

Soms is het nodig dat er eerst een onderzoek wordt ingesteld. Om zeker te weten dat jij degene bent die heeft gestolen, bijvoorbeeld. Na afronding van het onderzoek kan het ontslag op staande voet dus alsnog doorgaan. Echter, het onderzoek moet met spoed worden uitgevoerd en het ontslag moet direct na het onderzoek volgen, indien van toepassing. In de meeste gevallen word je gedurende het onderzoek op non-actief gesteld. Dit betekent dat je niet mag werken.

Ga nergens mee akkoord en teken niets

Als je op staande voet wordt ontslagen, kan het zijn dat jouw werkgever je onder druk zet om hier schriftelijk mee akkoord te gaan. Teken niets en ga nergens mee akkoord. In de meeste gevallen ontvang je een brief van jouw werkgever waarin wordt bevestigd dat je op staande voet bent ontslagen. Op deze brief dien je schriftelijk te reageren. Belangrijk hierbij is dat je in jouw reactie aangeeft dat je het niet eens bent met het ontslag en dat jij je beschikbaar stelt voor werk. Schakel voor het opstellen van een reactie altijd De Unie in.

Ontslag aanvechten

Ben je het niet eens met het ontslag op staande voet en kom je er niet uit met je werkgever om het alsnog op te lossen? Dan moet je binnen twee maanden een verzoekschrift indienen bij de rechter. Zo heb je de mogelijkheid om het ontslag op staande voet aan te vechten. Er kan dan aan de rechter worden verzocht om het ontslag te vernietigen of om een vergoeding toe te kennen vanwege het onterecht beëindigen van jouw contract. Let op! Deze termijn kan niet gerekt worden. Wacht dan ook niet te lang met het inschakelen van juridische hulp.

Krijg je met een ontslag op staande voet te maken? Of dreigt jouw werkgever met een ontslag op staande voet? Neem dan direct contact op met De Unie. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0345 – 851 963. Je kunt ons ook mailen via sc@unie.nl.

Meer nieuws ontvangen?
Ben je geen lid van De Unie, maar wil je wel graag updates ontvangen over werk, zorg en inkomen? Meld je dan aan als volger van De Unie via onze website.