De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Mantelzorg in de praktijk

Tijdens de revalidatieperiode na een operatie zitten veel mensen met veel vragen. Wie kan er voor mij zorgen? Wie gaat mij helpen met de dagelijkse bezigheden? Senior Service helpt met aanvullende mantelzorg tijdens de revalidatie na een operatie. We spraken Annie, 76 jaar, Nijmegen over haar ervaring met Senior Service na haar heupoperatie.

“Ik moest gewoon even aan het idee wennen denk ik”

Annie, 76 jaar, Nijmegen*

Al een tijdje zat mijn heupoperatie eraan te komen en ik zag er als een berg tegenop. In juli 2014 is mijn man overleden en sindsdien woon ik alleen in een seniorenappartement in Nijmegen.

Heupoperatie

Ik werd opgeroepen voor de heupoperatie en als alles goed zou gaan mocht ik na een paar dagen naar huis. Ik moest wel eerst goed op krukken kunnen lopen. Wat was ik zenuwachtig, hoe moest dat nou alleen als ik thuis zou komen? Mijn kinderen, die ik dagelijks spreek, hebben een baan, zijn druk en wonen niet om de hoek. Ik mag van geluk spreken dat ik behulpzame en lieve buren heb, maar ook zij zijn inmiddels op leeftijd. Ik kan hen niet alles vragen.

Niet alleen dankzij De Unie en Senior Service

De Unie kan bemiddelen voor een goede aanvullende mantelzorg. Dat doen ze in samenwerking met Senior Service. Zij zorgen ervoor dat er iemand is tijdens mijn revalidatie en pas weer vertrekt zodra ik er klaar voor ben. Dat stelde mijn dochter gerust: “Als ik weet dat er iemand bij je is, kan ik ook met een gerust hart gaan slapen mam”. Mijn kinderen oogden gespannen over deze periode, want er wordt toch een beroep op hen gedaan. Ook hadden we het revalideren onderschat.

Even wennen

Ik zag er al zo tegenop en dan ook nog een vreemde in huis. Ik moest gewoon even aan het idee wennen denk ik. Mijn dochter had intussen met Senior Service telefonisch contact gehad en voor mij een gesprek bij mij thuis gemaakt. Voor leden van De Unie is dit kennismakingsgesprek geheel kosteloos. Tijdens het gesprek kwam de coördinator van Nijmegen, Meriam Derks langs en heeft alles netjes aan ons uitgelegd.

Leuke klik

Uiteindelijk heb ik het verhaal even laten bezinken. De operatie was ook nog niet in zicht, maar ik heb toch contact opgenomen met mevrouw Derks. Er was een datum bekend en deze heb ik met haar gedeeld. Ze gaf aan op zoek te gaan naar een geschikt team om mij te begeleiden in mijn eigen woning. Aangezien ik 24 uur per dag ondersteuning in de buurt nodig had, werd deze 24 uur verdeeld over drie personen. Steeds kwam er iemand voor de nacht, ochtend en avond. Ik wist precies wie wanneer kwam en na twee weken ondersteuning hadden we een leuke klik samen. De revalidatie ging goed en ik had steeds minder ondersteuning nodig.

Samen naar het ziekenhuis

Eens in de zoveel tijd moet ik voor een afspraak met de orthopeed naar het Radboud Ziekenhuis. Het is fijn dat een vaste medewerkster, Janine, van Senior Service met mij gaat. Zij brengt mij in haar auto naar het ziekenhuis en gaat ook mee naar binnen. Ik vind het prettig om samen te gaan. Janine noteert namelijk wat er wordt gezegd en geeft dit ook netjes door aan mijn kinderen. Zo vergeet ik niet wat hij heeft gezegd en is iedereen goed op de hoogte. Zij zorgt er voor dat ik weer veilig thuiskom.

* De vrouw op de foto boven dit artikel is niet Annie uit Nijmegen. Zij wil graag anoniem blijven.

Over Senior Service

Herken je dit verhaal en heb jij of hebben je ouders ook intensieve ondersteuning nodig? Als lid van De Unie heb je recht op een gratis lidmaatschap van Senior Service. Dat lidmaatschap mag je inzetten voor jezelf, je ouders of je kinderen. Wil je meer weten? Neem dan contact op.

Of bel met De Unie of rechtstreeks met Senior Service. Vergeet in het laatste geval niet aan te geven dat je Unie-lid bent, dat levert je direct financieel voordeel op.

Senior Service is de samenwerkingspartner van De Unie op het gebied van mantelzorg. Zij bieden verschillende vormen van mantelzorg door heel Nederland. De samenwerking leidt tot voordelen voor onze leden die geheel ten goede komen van jou als lid.