De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Maak gebruik van je lidmaatschap! Wij zijn er voor jou!

Misschien dat je er niet altijd bij stilstaat, maar weet je dat je ons ook kunt bellen om gewoon even te overleggen over vragen die je hebt op het gebied van zorg, werk en inkomen?

Bijvoorbeeld als je twijfelt over een bepaalde situatie of als je je afvraagt of het wel klopt wat je werkgever zegt. In veel gevallen kunnen we dan al iets voor je betekenen, wij denken graag met je mee!

Hieronder een paar voorbeelden waar wij je mee kunnen helpen.

Werk gerelateerde kwesties

Cao vragen

Er zijn diverse cao’s. In een cao kan je veel terugvinden over jouw rechten en plichten. Onderwerpen zoals salaris, aantal vakantiedagen, toeslagen, doorbetaling bij ziekte zijn vaak in een cao geregeld. Een artikel in een cao is niet altijd even duidelijk. Wij kunnen je hiermee helpen en uitleg geven over een cao. In jouw arbeidsovereenkomst kan je mogelijk terugvinden of- en onder welke cao jij valt.

Nieuwe arbeidsovereenkomst ontvangen?

Leuk nieuws. Je hebt een nieuwe baan. De arbeidsovereenkomst die je wilt gaan tekenen kan soms vragen oproepen. Ook kunnen hier punten in staan die niet rechtsgeldig zijn en/of die je beter kan laten aanpassen in je arbeidsovereenkomst. Voordat je dit tekent kunnen wij de arbeidsovereenkomst juridisch voor je toetsen of je tips geven voor de onderhandelingen.

Concurrentiebeding/relatiebeding

Wil je van baan wisselen en ben je akkoord gegaan met een concurrentiebeding? Dan is het raadzaam om voordat je uit dienst gaat en bij een nieuwe (concurrerende) werkgever gaat werken, contact met ons op te nemen. Wij kunnen je vertellen in hoeverre je concurrentiebeding rechtsgeldig is. We kunnen je ook adviseren welke mogelijke risico’s je loopt met je concurrentie- of relatiebeding.

Pensioen of AOW maar toch werken?

Ben je al met pensioen of heb je al recht op een AOW uitkering en wil je weer aan het werk en heb je daar vragen over? We helpen je hiermee graag verder.

Ziekmelding?

Je voelt je ziek maar je weet niet goed welke stappen je moet nemen richting je werkgever? Vraag je je af welke rol een bedrijfsarts heeft of heb je andere vragen? Neem dan in een vroeg stadium contact met ons  op. Zo kan je ons bijvoorbeeld ook vragen hoe een re-integratie proces in elkaar zit.

Andere kwesties

Heb je een uitkering?

Ontvang je een WW of een WIA uitkering en vraag je je af of de hoogte of duur van de uitkering wel klopt? Dit kunnen wij voor je narekenen. We kunnen ook vragen beantwoorden over je rechten en plichten richting het UWV.

Ben je of ga je binnenkort met pensioen?

Heb je verschillende pensioenpotjes en heb je daar vragen over? Of wil je dat wij met je meekijken wat je pensioen zal zijn? We kunnen je met de berekening helpen. En voor financieel advies aan onze leden, hebben wij afspraken gemaakt met een samenwerkingspartner. Hier brengen wij jou ook graag mee in contact.

Dit is maar een klein deel van de onderwerpen waarvoor je bij ons terecht kunt. Ben je benieuwd naar waar wij jou als lid nog meer mee van dienst kunnen zijn of heb je een vraag  op het gebied van Zorg, Werk en Inkomen?  Wij helpen je graag!

Ben je geen lid? Ook dan kunnen wij jou van dienst zijn op het gebied van werk en inkomen. Dit gaat dan op basis van een uurtarief. Tegen bepaalde voorwaarden bieden we jou daarbij een gratis lidmaatschap aan voor een jaar. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0345 – 851 963 en je kunt ons ook mailen via sc@unie.nl.