De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Levensloopregeling

Heb je nog een levensloopregeling? Houd er dan rekening mee dat deze op 31 december 2021 definitief afloopt. Natuurlijk heb je nog even om uit te zoeken wat je ermee gaat doen, maar toch is het verstandig om niet te lang te wachten. Dat kan je namelijk aardig wat geld kosten.

 

Wat is een levensloopregeling?

Tot 31 december 2012 kon je als werknemer gebruikmaken van de levensloopregeling. Je kon een deel van je brutoloon opsparen en later inleveren, bijvoorbeeld voor onbetaald verlof of vervroegd pensioen. Inmiddels is de regeling formeel afgeschaft. Alleen als je op 31 december 2011 nog een spaartegoed van
€ 3000,- of meer had, kom je nog in aanmerking voor de regeling; had je op dat moment minder, dan is dat in 2013 al uitgekeerd.

Overgangsregeling

Heb je op 31 december 2021 nog een spaartegoed? Dan krijg je dat in één keer uitgekeerd. Maar hoe hoger dit bedrag, hoe hoger de belasting die je erover betaalt. Daarom kan het financieel gunstiger zijn om het saldo te gebruiken waarvoor het bedoeld is: minder werken. En of je nu onbetaald verlof wilt nemen of vervroegd met pensioen wilt, je kunt er maar beter zo vroeg mogelijk over in gesprek met je werkgever.

Vragen?

Heb je hier nog vragen over? Neem contact op met de specialisten van De Unie, zij helpen je graag verder. Bel of mail ons via 0345 851 963 of sc@unie.nl.