De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Je vakantie aanvragen bij je werkgever? Zo werkt het.

Heb je al vakantieplannen voor deze zomer? Voordat je jouw vakantie boekt en je zonnebrand inpakt, is het handig om te weten waar je rekening mee moet houden bij je vakantieaanvraag. Kijk eerst in je arbeidsovereenkomst om te zien of er afspraken zijn gemaakt over een vakantieperiode. In de meeste gevallen wordt verwezen naar een cao of een reglement.

Heb je dit gecheckt? Een vakantieaanvraag gaat als volgt. Dien je vakantieaanvraag schriftelijk in bij je werkgever. Een werkgever mag een aanvraag alleen afwijzen wanneer er sprake is van een zwaarwichtig bedrijfsbelang. Een werkgever zal dan moeten motiveren of én waarom dit zo is.

Wat wordt er nu precies bedoeld met een zwaarwichtig bedrijfsbelang? Een voorbeeld zou kunnen zijn dat een afdeling tijdelijk zou moeten sluiten wanneer jij in een bepaalde periode afwezig bent. In dat geval is het handig om bij een afwijzing de werkgever om een schriftelijke motivering te vragen.

Hulp nodig?

Is jouw aanvraag door je werkgever afgewezen of weet je niet zeker welke regels op jou van toepassing zijn? Neem dan contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0345 851 963, maar je kunt ons ook mailen via info@unie.nl.