De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Help, mijn werkgever wil dat ik in een andere plaats ga werken. Wat nu?

Je hebt een gesprek met je werkgever en hij vertelt dat hij jouw werkzaamheden wil gaan verplaatsen naar de andere kant van het land. Allerlei problemen schieten er door je hoofd. Moet ik dan ook verhuizen? Hoe moet het nu met mijn schoolgaande kinderen? Lees verder voor een aantal tips.

Standplaatswijziging

In juridische termen wordt de wijziging van jouw werkplek een standplaatswijziging genoemd. Het is mogelijk dat jouw werkgever (om wat voor reden dan ook) het pand waar jij in werkt wilt verplaatsen. Dit kan betekenen dat jij hierdoor een stuk langer onderweg bent.

Reden van de werkgever

Een werkgever dient een belangenafweging te maken. Het is daarom raadzaam om jouw werkgever om een schriftelijke motivatie te vragen. Hiermee heb je de reden voor de verplaatsing schriftelijk laten vastleggen. Wij zouden dan samen met jou kunnen kijken of jouw werkgever voldoende rekening heeft gehouden met jouw belangen.

het is ook mogelijk dat op de standplaatswijziging een sociaal plan van toepassing is. En dat in het sociaal plan regels zijn vastgelegd over deze standplaatswijziging.

(Nog) niet tekenen

Heb jij van jouw werkgever een document hierover ontvangen? Het is niet raadzaam om gelijk te tekenen. Wij kunnen namelijk voor je toetsen of dit een redelijk voorstel is van de werkgever. Of een voorstel redelijk is, is afhankelijk van de situatie.

Uit de rechtspraak blijkt dat een werkgever een werknemer een redelijke termijn moet geven om over het voorstel na te denken. Een redelijke termijn zou 14 dagen kunnen zijn. Dat is voldoende tijd om advies bij ons in te winnen.

Alternatieven?

Je zou met jouw werkgever kunnen bespreken of er alternatieven zijn. Wellicht is het mogelijk om (voor een deel) thuis te werken. Of misschien zou je kunnen werken voor een andere vestiging die dichter bij je in de buurt is.

Compensatie?

Als je langer reist, maak je natuurlijk meer kosten. Het is van belang om aan de werkgever te vragen of en hoe dit wordt gecompenseerd.  De reiskostenvergoeding zou kunnen worden verhoogd.  Je zou ook aan jouw werkgever kunnen voorstellen om jouw reistijd aan te merken als werktijd. Jouw langere reistijd is dan een onderdeel van jouw werkdag.  Dit betekent bijvoorbeeld dat je voor 8 uur werken uitbetaald krijgt wanneer je 6 uur werkt en 2 uur reist.

Vragen?

Heb je nog vragen of hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0345-851 963 en je kunt ons ook mailen via sc@unie.nl.