De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Gratis loopbaancoaching? Moet je doen, om deze 5 redenen 

Je brengt veel tijd op je werk door. Dan is het wel zo fijn dat je het daar naar je zin hebt. Dat je vol plezier en zelfvertrouwen aan de slag kunt elke dag. Als dat niet het geval is, wordt het misschien eens tijd voor verandering. Voor andere werkzaamheden, een andere functie of zelfs een andere baan. De werkcoaches van Werkprikkel kunnen jou heel goed helpen aan een prettige werktoekomst. Hieronder vind je vijf redenen waarom jij je eigenlijk wel móet aanmelden.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

1 Volledig op maat

Elk coachtraject is volledig afgestemd op jou, je wensen en behoeften. Je begint altijd met een persoonlijk gesprek met je eigen coach. Hierin staan jullie uitgebreid stil bij jou. Samen zorgen jullie voor een helder beeld van wie jij bent, waar je in uitblinkt en waar je gelukkig van wordt. De rest van het traject wordt hier vervolgens helemaal op gebaseerd. Zo weet je zeker dat jij eruithaalt wat je zoekt.

2 Uitgebreide coaching

Tijdens het traject zet je een hoop spannende stappen. Van vaststellen waar je goed in bent (en waar je minder in uitblinkt) tot bepalen welk werk bij je past. Ze voelen alleen niet spannend, omdat je coach jou in elke fase begeleidt. Door je precies de goede vragen op het juiste moment te stellen, komen jullie stukje bij beetje verder. En kijk je later terug, dan kom je er pas achter hoever je bent gekomen!

3 Meer dan alleen praten

De coaching is heel waardevol, maar je doet meer dan alleen praten. Je krijg namelijk ook een arbeidsmarktscan: in alle rust beantwoord je een aantal vragen over jezelf en je werk. Je antwoorden geven vervolgens inzicht in je eigenschappen en kwaliteiten. Bovendien krijg je een lijstje met werk dat goed bij je past. Interessante en nuttige informatie, die mooi als basis kan dienen voor je concrete plan van aanpak – dat je natuurlijk ook met je coach samen opstelt. Zo weet je precies welke acties je de komende tijd moet ondernemen om meer werkgeluk te bereiken.

4 Uitstekende beoordelingen

Inmiddels hebben ruim 1.000 anderen het Werkprikkel-traject doorlopen. En we kunnen natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar de ruime meerderheid heeft er ontzettend veel aan gehad. Waar de een kleine veranderingen in de huidige functie nodig had om gelukkiger te worden, was de ander toe aan een nieuwe baan. Maar in alle gevallen hebben de deskundige en betrokken werkcoaches van Werkprikkel hun werk naar volle tevredenheid gedaan!

Op de Werkprikkel-website vind je een hoop persoonlijke ervaringen met het traject.

5 Nu helemaal gratis

De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke reden om je aan te melden voor Werkprikkel: het kost je helemaal niets! De coaching, arbeidsmarktscan en het concrete plan van aanpak zijn volledig gratis. Dat komt door de overheidssubsidie NL leert door, waar iedereen in Nederland tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd gebruik van kan maken. Het enige kleine addertje – als we het al zo kunnen noemen: je moet er op tijd bij zijn, want de regeling loopt tot het einde van het jaar. Vóór 2023 moet je traject zijn afgerond.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Meer weten

Neem een kijkje op de website van Werkprikkel voor meer informatie. Of neem contact op met ons Service Center. We zijn elke werkdag van 8.00 tot 18.00 uur bereikbaar via sc@unie.nl en 0345 851 963.