De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Een bijbaan naast je studie: waar moet je op letten?

Een bijbaan naast je studie: waar moet je op letten?

Veel studenten werken naast hun studie. Zo verdien je niet alleen je salaris, maar investeer je ook in je eigen toekomst. Door te werken naast je studie, bouw je immers aan een cv. Dat jij kennismaakt met het werkveld en praktijkervaring opdoet, zijn namelijk waardevolle zaken voor toekomstige werkgevers. Zo’n bijbaan naast je studie kan in veel branches: horeca, logistiek, sales, zorg of iets compleet anders. Waar jouw bijbaan zich ook bevindt, je hebt te maken met rechten en plichten. Daar leggen we in deze blog meer over uit.

Duidelijke afspraken zijn essentieel

Het is belangrijk dat je van tevoren duidelijke afspraken met je werkgever maakt. Over je beschikbaarheid en de uren dat je gaat werken bijvoorbeeld. Vooral omdat studenten te maken hebben met deadlines, lesdagen en tentamens. Zonde om een tentamen te missen, omdat je moet werken. Op deze manier kun je zorgen voor een goede balans tussen de tijd die jij nodig hebt voor je studie en de tijd die jij kan werken bij je werkgever. Als je van je werkgever een oproepcontract of een nulurencontract krijgt aangeboden, kijk dan goed na of je verplicht bent om te gaan werken als je door jouw werkgever wordt opgeroepen. Maak ook afspraken over de functie en de werkzaamheden die je gaat uitvoeren.

Met wie sluit je een arbeidsovereenkomst?

De afspraken leg je schriftelijk vast in een arbeidsovereenkomst − beter bekend als een contract. Bespreek ook of er een cao op jou van toepassing is, daarin kun je dan ook arbeidsvoorwaarden terugvinden.

Je kunt er ook voor kiezen om direct bij een bedrijf in dienst te gaan of je kunt via een uitzendbureau aan het werk gaan. Een uitzendbureau bemiddelt tussen mensen die werk zoeken en bedrijven die (tijdelijk) mensen nodig hebben.  Als je dit doet, dan sluit je een overeenkomst met het uitzendovereenkomst. Het uitzendbureau betaalt dan aan jou het loon over je gewerkte uren

Salaris

Het salaris dat je verdient moet minstens het minimumloon zijn − de naam verklapt het al een beetje. Voor jongeren tot 21 jaar geldt het minimumjeugdloon. Als er een cao op jou van toepassing is, dan kan het zijn dat jouw werkgever je meer salaris moet geven. Wanneer je ziek bent en daardoor niet kunt werken, dan heb je soms toch recht op loon. Of je loon tijdens ziekte krijgt, is afhankelijk van jouw type contract. Lees dit vooral goed door voordat je iets tekent, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Studiefinanciering of een andere toeslag?

Ontvang je studiefinanciering of bijvoorbeeld zorg- of huurtoeslag? Dan is het verstandig om eerst te checken bij de DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) én bij de Belastingdienst hoeveel je mag bijverdienen. Het kan zijn dat je anders bedragen moet gaan terugbetalen. Vanaf je 16e kan het krijgen van salaris mogelijk ook gevolgen hebben voor de kinderbijslag die je ouders voor jou ontvangen.

Vragen?

Met deze tips willen wij jou een goede start van je bijbaan geven. Veel succes! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je verder helpen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0345 – 851 963. Je kunt ons ook mailen via sc@unie.nl.

Meer nieuws ontvangen?
Ben je geen lid van De Unie, maar wil je wel graag updates ontvangen over werk, zorg en inkomen? Meld je dan aan als volger van De Unie via onze website.