De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Ben jij al duurzaam inzetbaar?

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Ook van jou als medewerker wordt iets anders verwacht. Er wordt steeds meer ingezet op duurzame inzetbaarheid. Hoe zorg jij ervoor dat je duurzaam inzetbaar bent en blijft?

De arbeidsmarkt is de laatste jaren snel en impactvol aan het veranderen. De lifetime employment – een baan voor altijd- verdwijnt, dienstverbanden worden korter of flexibeler. Dit vraagt van organisaties een andere aanpak, maar ook van jou als medewerker wordt iets anders verwacht. Dit kan aan de ene kant onzekerheid over werk en inkomen met zich mee brengen, aan de andere kant vraagt dit om aanpassingsvermogen en ontwikkeling om jezelf toekomst-proof te houden. Duurzaam inzetbaar blijven zorgt ervoor dat je kun inspelen bij een verandering in je taken, loopbaan en de ontwikkelingen binnen de organisatie. Durf vooruit te kijken. Maar hoe doe je dat?

Rugzak

Zorg dat je jezelf ontwikkelt, dat je vitaal bent, zowel mentaal als fysiek. Ontdek waar je in je loopbaan staat en waar je naar toe wilt. Je kunt het zien als het vullen van een rugzak waar je mee op reis gaat. Dat is leuk en goed om te doen. Het zorgt ervoor dat je onderdeel van het arbeidsproces blijft.

Stel jezelf een aantal vragen

Hoe? Door bijvoorbeeld zelf of met een (loopbaan) coach na te denken over de volgende vragen:

  • Waar wil ik over vijf jaar werken?
  • Krijg ik voldoende energie van mijn werk?
  • Werk ik in een omgeving of branche die bij me past?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten?
  • Waar moet ik beginnen?

Gun jezelf een antwoord op deze vragen. Dat geeft inzicht. Afhankelijk van jouw levensfase, huidige beroep, gezondheid, financiële situatie en jouw behoefte zijn er legio instrumenten die jou daarbij kunnen helpen. Niet een one-size-fits-all aanpak, maar gericht op jou als individu. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

Informeer ook bij je werkgever over de mogelijkheden. Werkgevers zijn ook steeds meer aan het inzetten op duurzame inzetbaarheid en bieden wellicht de mogelijkheid om een loopbaanadviseur in te schakelen.

Als lid van De Unie kun je gebruik maken van een aantal ledenvoordelen. De Unie vindt het belangrijk dat leden zich kunnen blijven ontwikkelen. Zo kun je cursussen volgen bij NHA. Daarnaast kun je gebruik maken het online portaal voor opleidingen Springest. Dat allemaal met korting. Meer informatie kun je vinden vinden op https://www.unie.nl/ledenvoordelen/springest-2.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je hierbij helpen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0345 – 851 963 en je kunt ons ook mailen via sc@unie.nl