fbpx
De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Servicebalie retail

 

Onze collega’s staan iedere werkdag voor je klaar en helpen je met al je vragen over jouw ontwikkeling, werk, (mantel)zorg en inkomen. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je jouw huidige werk kunt combineren met de zorg voor een zieke ouder? Of, wil je minder gaan werken en wil je weten welke financiële ruimte je hebt? Zomaar wat vragen die dagelijks bij De Servicebalie Retail binnenkomen.

Waarom De Servicebalie Retail?

Je hebt de term vast al eens voorbij horen komen; duurzame inzetbaarheid. Maar wat is dat nou eigenlijk?! Een ding staat vast, het gaat over jou. Jouw werk, loopbaan, gezondheid, ambitie en jouw talent. Hoe zorg je dat je gezond, zowel mentaal als fysiek, aan het werk blijft? Je talent blijft inzetten? Je een goede balans vindt tussen werk en privé? Je ruimte krijgt om bijvoorbeeld voor je zieke moeder te zorgen? Allemaal zaken die wij ook belangrijk vinden. En, jou graag bij ondersteunen. Hiervoor kun je sinds 1 maart terecht bij De Servicebalie Retail.

Zo kun jij vitaal, competent en gezond je werk doen. Met een goede balans tussen werk en privé en zo min mogelijk zorgen.

Waar kan De Servicebalie Retail je mee helpen?

Jouw coach op afstand

Het coronavirus en de overheidsmaatregelen hebben een enorme impact op onze samenleving. Alle branches worden geraakt. Vooral de retailsector is keihard getroffen. Toch biedt de huidige situatie ook kansen. Zo heb je nu misschien meer tijd om na te denken over je werk en wat je in de toekomst wil. Dat hoef je niet alleen te doen. Onze ervaren en onafhankelijke coaches helpen jou daar graag bij – gratis en op afstand. Wil jij eens sparren met iemand? Meld je hier snel aan.

Mantelzorg

Zorg jij voor een ziek familielid? Of, wil je graag weten hoe je dat in de toekomst kunt regelen. Dan is het fijn als je een goede balans tussen werk en je (mantel)zorgtaken kunt vinden. En, dat je hier genoeg ruimte voor krijgt van je werkgever. Zodat je even weg kunt als het nodig is, of je werktijden flexibel kunt indelen. Naast wet- & regelgeving, zijn over mantelzorg afspraken gemaakt met de werkgevers in de cao Retail Non Food. Je kunt ook de experts van De Servicebalie Retail om ondersteuning vragen. Zij helpen je graag.

Inkomen & geldzorg

Heb jij voldoende inzicht in je financiële situatie? Weet jij wat je netto-inkomsten zijn nu en in de toekomst bij veranderingen in je werk- en privésituatie? Het kan lastig zijn je voor te stellen wat er verandert wanneer je een andere baan krijgt. Of minder wilt gaan werken. Of wat er verandert als jij of je partner met pensioen gaat. Misschien heb je geen tijd om alles op een rijtje te zetten en vind je het ingewikkeld. Wist je dat in de cao Retail Non Food is afgesproken dat medewerkers (die voldoen aan een aantal voorwaarden) eens in de vijf jaar recht hebben op een financieel advies. Zo weet je hoe je er financieel voor staat. Daarnaast kom je als medewerker misschien wel in aanmerking voor aanpassing arbeidsduur met alle voordelen die daarbij horen. Bij De Servicebalie Retail staan onze experts klaar om je te ondersteunen met vragen over deze onderwerpen.

De Unie op social media