De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Reinier Castelein over handreiking Rutte III: “Trêveszaal op een kier, doe een sjaal om”

Dat zegt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie over de uitgestoken hand in het debat over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet Rutte III. In een reactie op BNR Nieuwsradio zei de vakbondsvoorzitter vanmorgen desgevraagd dat een polderdeal van ver moet komen. “Het tocht op de arbeidsmarkt. Als er al een deur op een kier staat zou ik een sjaal om doen.” Castelein hoopt dat Rutte III met SZW minister Wouter Koolmees de urgentie wil zien van de technologische werkloosheid  en de doorgeslagen tegenstellingen op de arbeidsmarkt tussen vast en zzp. Het kabinet kiest er nu voor om vast steeds flexer te maken.

De wegwerppolitiek van D66 op de arbeidsmarkt draagt bij aan heel veel onzekerheid en polarisatie. Polarisatie is alleen te stoppen door echt te verbinden. Dat doe je door mensen juist meer zekerheden te bieden.”  De bonden hebben volgens Castelein niet veel meer te halen bij het kabinet. “Staat de deur naar de Trêveszaal nu op een ruime kier open of is hij nagenoeg dichtgetimmerd vanwege een minimale meerderheid van één zetel in beide Kamers?”

Vakbondsvoorzitter Reinier Castelein: “Laat het kabinet garanderen dat er op lokaal niveau geen lastenverhogingen worden doorgevoerd, dat zou pas echt vertrouwen geven en nog enigszins de btw verhoging helpen verteren.”