De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Leden De Unie gaan akkoord met nieuwe cao NN Group

Na een eerdere afwijzing in januari dit jaar kunnen de leden van De Unie nu wel instemmen met de nieuwe cao voor NN Group.

In de nieuwe onderhandelingsronde zijn dusdanige verbeteringen afgesproken dat de leden nu wel akkoord kunnen gaan met deze eerste cao sinds de overname van Delta Lloyd door NN Group.

De belangrijkste verbeteringen zitten in de salarisverhoging en het opgestelde sociaal plan.

Door de invoering van een nieuw functiewaarderingssysteem werden veel werknemers aanvankelijk in een lagere salarisschaal ingedeeld. Door het salarisgebouw over zijn geheel te verhogen wordt dat gecorrigeerd en hebben meer werknemers nu weer uitzicht op salarisgroei. “De salarissen bij NN Group waren sterk nivellerend, en dat is nu gecorrigeerd. De Unie vindt dat nu een eerlijker salarisverdeling is ontstaan”, aldus onderhandelaar Inge de Vries van De Unie.

De discussie over het nieuwe functiewaarderingssysteem is nog niet ten einde. Veel werknemers herkennen zich niet in de veel te algemene beschrijving van hun functie. Hierdoor ontstaat bij hen het gevoel dat zij willekeurig en subjectief in een functie zijn ingedeeld. De Unie wil met de werkgever verder praten om de functiebeschrijvingen wel te laten aansluiten bij de werkzaamheden die worden verricht.