De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

De Unie bezorgd over werkgelegenheid na verkoop Vivat

Vivat

Nu Vivat is verkocht aan twee bedrijven, heeft De Unie nog veel vragen over de baanzekerheid. De nieuwe eigenaren zijn het bedrijf Athora en Nationale Nederlanden. Athora heeft al vestigingen in België, Ierland en Duitsland. En willen verder uitbreiden in Europa. De voornaamste onderdelen zijn levensverzekeringen en pensioenproducten. Op dit moment heeft Athora nog geen bedrijf in Nederland. Nationale Nederlanden is een Nederlands verzekeringsbedrijf in Den Haag met ook vestigingen in het buitenland. Onlangs is Delta Lloyd overgenomen door Nationale Nederlanden. Een van de onderdelen van Nationale Nederlanden is schadeverzekeringen.

Dat roept vragen op over hoe de nieuwe eigenaren verder willen met (de werknemers van) Vivat: omdat beide partijen een ander deel van Vivat overnemen, ontstaat er een nieuwe situatie voor de medewerkers. De Unie zal dus met Nationale Nederlanden en ook Athora overleg starten.

In de afgelopen periode hebben de medewerkers van Vivat kunnen stemmen over een de verlenging van het sociaal plan tot 31-12-2020 en een addendum op de cao. Daarin is een uitkering van een maandsalaris in december 2019 afgesproken. Dit geeft voor nu een goed vangnet voor wat komen gaat.