De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Het Nederlands pensioenstelsel staat onder druk. Onder andere door de disbalans tussen ambitie, premie en risico. Door eerst de financiële crisis, nu de lage rente. Doordat we gemiddeld langer leven en de vergrijzing toeneemt. Kortom: de druk neemt toe en de roep om aanpassing wordt luider.
De Unie komt op voor je pensioenbelangen via de Vakcentrale voor Professionals (VCP). We praten mee over een nieuw pensioenakkoord. Wat onze standpunten zijn en we daarover zeggen in de media lees je op deze pagina.

Onze voorzitter Reinier Castelein heeft met Ruud Stegers, bestuurder van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers, een brief geschreven over hun pensioenstandpunt en de mislukte onderhandelingen over het pensioenakkoord. Benieuwd naar de brief? Hier lees je ‘m.

Reinier Castelein heeft op BNR Radio namens de VCP uitgelegd waarom het pensioenoverleg met het kabinet is mislukt. Luister hier het fragment.

Benieuwd naar de reactie van de VCP op de pensioenbrief van minister Koolmees aan de Tweede Kamer? Lees’m hier

Ons pensioenbeleid voor 2019? Lees hier de Perspectiefnota 2019

Bonden brengen pensioeneisen over aan minister Koolmees.

De voorzitters van de vakbonden FNV, CNV en VCP bezochten 26 maart 2019 minister Koolmees in Den Haag. Lees hier verder

Waar gaat de pensioendiscussie nu echt over?

De vakcentrale VCP heeft een filmpje gemaakt waarin in heldere taal wordt verteld waar de discussie echt over gaat. Bekijk het filmpje hier.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je hierbij helpen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0345 – 851 963 en je kunt ons ook mailen via sc@unie.nl.