De Unie, in jouw belang

Pensioen

Pensioeninzicht

Pensioen is vaak een ver-van-je-bedshow, een complexe zorg voor later. Toch is het goed om er grip op te krijgen, ook als ‘later’ nog lang niet ‘nu’ is. Onze pensioenexperts staan voor je klaar en geven je inzicht. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Elke situatie is maatwerk. Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we je het best kunnen helpen.

Wegwijs in je toekomst

Onze specialisten helpen je aan inzicht in je pensioensituatie. Bijvoorbeeld door je wegwijs te maken in verschillende fondsen en regelingen, of eventuele voordelen en kansen met je te bespreken. We kijken altijd onafhankelijk en scherp naar je situatie en denken met je mee.

Wat doen we voor jou?

Wegwijzer

De grip op je pensioen kwijt? Geen zorgen, onze experts kijken met je mee en leiden je door de wirwar aan fondsen en regelingen. Ook bespreken we de effecten van verschillende gebeurtenissen op je pensioen, zoals een nieuwe baan, trouwen en arbeidsongeschiktheid.

Andere baan

Je opgebouwde pensioen overbrengen naar een andere regeling? Wij checken of het verstandig en toegestaan is door een nauwkeurige vergelijking te maken tussen je oude en nieuwe pensioenregeling.

Arbeidsvoorwaardencheck

Benieuwd welke impact je arbeidsvoorwaarden hebben op je pensioen? Onze arbeidsrecht- en pensioenexperts zoeken het graag voor je uit. Zo weet je precies waar je aan toe bent op pensioengebied, bijvoorbeeld wat je nabestaandenpensioen betreft.

Hier vind je meer informatie over onze arbeidsvoorwaardencheck.

Pensioenstandpunt

Het onderwerp ‘pensioen’ wordt niet alleen besproken aan de keukentafel, ook in de landelijke politiek is het een hot topic. Wetten en regels hebben veel invloed op jouw situatie. Reden genoeg om ook in Den Haag op te komen voor jouw pensioenbelangen. Dat doen we via de vakcentrale VCP en volgens ons pensioenstandpunt.

Je staat er niet alleen voor

Waar je ook behoefte aan hebt, onze experts staan voor je klaar. Ons Service Center is elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur, via 0345 851 963 of sc@unie.nl.