De Unie, in jouw belang

Over De Unie

Verhaal over stijgende koopkracht volstrekt ongeloofwaardig

15 september 2020

“Werkgevers en werknemers in Nederland worden hard geraakt door de crisis terwijl het kabinet roept dat de koopkracht volgend jaar stijgt. Dat is een volstrekt ongeloofwaardig verhaal: gemeentelijke en provinciale belastingen schieten omhoog en dat voelt iedere Nederlander direct in de portemonnee.”

Dat zegt Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie in reactie op de Miljoenennota voor 2021. Hij voorziet dat de grootste klappen nog moeten komen. In 2021 loopt de werkloosheid torenhoog op. Honderdduizenden mensen die hun baan kwijt raken gaan er dus op achteruit. De Kamer van Koophandel raadt ondernemers aan op tijd met hun bedrijf te stoppen. De dekkingsgraden van pensioenfondsen staan onder toenemende druk. We staan voor een onzekere toekomst.

“In combinatie met de regels om fysiek afstand te houden van elkaar stevenen we af op een extreem uitdagend jaar. Als het tegenzit mag je geen arm om je schouder verwachten. Het is dan extra wrang dat de politiek mooi weer speelt en meldt dat iedereen erop vooruitgaat. Het omgaan met de crisis begint met de erkenning van de feiten. Dat doet het kabinet onvoldoende.”

Op de hoogte blijven?

Ben je geen lid of volger van De Unie, maar wil je wel graag updates ontvangen over je werk, zorg en inkomen? Meld je dan aan als volger van De Unie via onze website.

Word gratis lid