De Unie, in jouw belang

Over De Unie

Word jij onze nieuwe belangenbehartiger?

30 september 2022
vacature, vier stoelen

De Unie in Culemborg is ter versterking van ons cao-team op zoek naar een: Ambitieuze belangenbehartiger (Fulltime)

Ben jij in staat om groeidoelstellingen om te zetten in concrete acties? Heb jij een neus voor commerciële mogelijkheden? Weet je hoe je (potentiële) leden kan werven, binden en activeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij? De Unie is een onafhankelijke innovatieve vakvereniging. Ons doel is te komen tot uitstekende en moderne arbeidsvoorwaarden. Hierbij vinden wij de persoonlijke groei van medewerkers, maar ook zaken als werktijden en arbeidsverhoudingen van belang. Ook streven wij naar een goede balans tussen werk en privé. De afgelopen jaren hebben wij het roer omgegooid en zijn vernieuwend te werk gegaan. De vernieuwing bereiken we niet door op traditionele wijze onze rol te blijven invullen, maar door op een moderne manier de gesprekken met al onze stakeholders te voeren. Dit zijn naast leden van De Unie ook alle werknemers binnen bedrijven en bedrijfstakken die geen lid zijn van onze organisatie, maar natuurlijk ook werkgevers, politieke organisaties en andere belangenorganisaties. Kortom; een breed speelveld waarin het ontwikkelen en onderhouden van een breed netwerk voor De Unie van belang is.

Als belangenbehartiger ben je verantwoordelijk voor:

 • Ledenwerving door het boeien en binden van potentiële leden. Het werven, begeleiden van kaderleden en het opzetten en onderhouden van netwerken gericht op promotie van De Unie.
 • Het realiseren van vakbond gerelateerde inkomsten binnen je netwerk.
 • Het realiseren van commerciële omzet door producten en diensten van De Unie en haar partners actief te promoten en aan te bieden binnen je netwerk.
 • Het voeren van collectieve onderhandelingen met betrekking tot cao’s en sociale plannen.
 • Het inhoudelijke adviseren en bijstaan van leden en ledengroepen bij werkgevers en instanties op het gebied van werk, inkomen en medezeggenschap.

Jij bent een belangenbehartiger met:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
 • Een flexibele instelling zowel qua tijdsbesteding als inhoudelijk.
 • Overtuigings-, advies- en onderhandelingsvaardigheden.
 • Commercieel inzicht en resultaatgerichte focus.
 • Kennis op het gebied van arbeids- en sociaal verzekeringsrecht.
 • Kennis van pensioen en pensioensystemen is een pre.
 • Rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Natuurlijk wil je weten wat wij jou te bieden hebben. Daar doen we niet moeilijk over! Je komt te werken binnen een bedrijf met een informele werksfeer waarbij we je een uitstekend en modern arbeidsvoorwaardenpakket bieden. Natuurlijk krijg je de beschikking over een laptop en mobiele telefoon. Het betreft een mobiele functie waarin je actief bent in diverse gebieden binnen Nederland, dus wij bieden je ook een leaseauto. Naast deze faciliteiten is er volop mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en ontplooien. Het inkomen is natuurlijk afhankelijk van je opleiding en ervaring. Als leidraad houden wij een maandsalaris aan van € 5.600,00 bruto per maand op basis van fulltime werken. Dit is exclusief vakantiegeld en eindejaaruitkering. Het is voor ons vanzelfsprekend dat je volop ruimte krijgt om initiatieven te ontwikkelen.

Ben jij de Belangenbehartiger die wij zoeken?

Kortom; wil jij aan de wieg staan van vernieuwing in ‘arbeidsvoorwaardenland’ kom dan langs voor een kop koffie, zodat wij meer over onze manier van werken kunnen vertellen. Bel ons van tevoren wel even zodat wij voldoende tijd voor je hebben. Neem dus gerust contact op met Sjerp Holterman, Manager collectieve belangenbehartiging, voor antwoorden op vragen of het maken van een afspraak telefoonnummer 06-52522030. We ontvangen natuurlijk ook graag je cv en motivatiebrief. Mail deze uiterlijk 1 oktober a.s. naar sollicitatie@unie.nl. Vermeld in het onderwerp: sollicitatie Belangenbehartiger.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Word gratis lid