De Unie, in jouw belang

Arbeidsvoorwaarden laten checken

Voordat je een nieuw contract tekent, is het verstandig om goed naar je arbeidsvoorwaarden te kijken. Zodat je tijdens je dienstverband precies weet waar je aan toe bent. En niet voor verrassingen komt te staan als je bijvoorbeeld met verlof wilt, van baan gaat wisselen of in een arbeidsconflict terechtkomt. De arbeidsrechtspecialisten van De Unie lezen graag met je mee.

Je arbeidsvoorwaarden onder de loep

Onze specialisten controleren de inhoud van je contract. Ze checken onder andere of:

  • het contract volgens de wet is;
  • je salaris, vakantiedagen, pensioen- en ziekteverlofregeling duidelijk zijn;
  • er geen bepalingen in staan die ongunstig voor je zijn, zoals een te streng concurrentiebeding.

Je hoort zo snel mogelijk wat we van het contract vinden, en wat je het beste kunt doen: je handtekening zetten, of eerst nog met je toekomstige werkgever onderhandelen. In dat laatste geval adviseren we je natuurlijk over hoe je zo’n gesprek handig aanpakt.

Concurrentiebeding

Dit is een bepaling waarin staat aan welke regels je je moet houden als je van baan wisselt. Denk aan de periode na je dienstverband waarin je niet bij een concurrent aan de slag mag of dat je niet meteen hetzelfde werk bij een ander bedrijf mag uitvoeren. Doe je dit wel, dan kun je van je (ex-)werkgever een boete krijgen.

Soms zijn de concurrentiebedingregels te streng en beperken ze jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Benieuwd wat het concurrentiebeding in jouw geval betekent? Onze experts checken het graag voor je.

Zo werkt het

  1. Stuur je arbeidsovereenkomst naar sc@unie.nl.
  2. Je ontvangt ons advies. We vertellen je wat ons opvalt, wat je kunt veranderen en hoe je dit het beste kunt verwoorden.
  3. Als je wilt, geven we advies over hoe je het beste kunt onderhandelen.
  4. Tevreden met je arbeidsvoorwaarden? Tijd om te tekenen!

Wat kost het?

Ben je compleet/extra lid van De Unie? Dan is onze arbeidsvoorwaardencheck gratis. Ben je geen lid of light lid, dan helpen onze experts van Unie Direct je graag.