De Unie, in jouw belang

Mantelzorg

Mantelzorger worden: meestal kies je er niet voor, maar overkomt het je. Bijvoorbeeld doordat er geen andere manier is om de zorg voor je naaste te regelen. Langdurig voor iemand zorgen kan zwaar zijn, zeker als je ernaast ook nog werkt. Bij De Unie vinden we het belangrijk dat je als mantelzorger niet overbelast raakt. Daarom zijn er verschillende manieren waarop we je kunnen ondersteunen.

Afspraken met werkgevers

Neem je de zorg voor iemand op je? Dan is het fijn als je hier genoeg ruimte voor krijgt van je werkgever. Zodat je even weg kunt als het nodig is, of je werktijden flexibel kunt indelen. Heb je advies nodig of weet je niet hoe je het gesprek aan moet gaan met je leidinggevende? Bel ons, dan bespreken we het samen. Daarnaast strijden we voor mantelzorgvriendelijke afspraken in cao’s.

Hulp nodig bij je zorgtaken? Dit doen we voor je

Zorg je voor een familielid – bijvoorbeeld je ouders – dan is het prettig als niet alle taken op jouw schouders terechtkomen. Daarom werkt De Unie samen met Senior Service, een mantelzorgorganisatie die alleen vaste, gekwalificeerde medewerkers in dienst heeft. Zij kunnen een deel van je zorgtaken overnemen. Zoals boodschappen doen, koken of even met de auto naar de fysio rijden.

Heb je behoefte aan meer ondersteuning? Senior Service levert ook nacht- en 24-uurszorg. Daarnaast helpen ze je op weg met de aanvraag van een Persoonsgebonden Budget (PGB) en weten ze precies welke zorgdiensten je fiscaal kunt verrekenen.

Senior Service

Zelf mantelzorg nodig?

Ook dan staan De Unie en onze samenwerkingspartner Senior Service voor je klaar. Neem contact met ons op, dan bespreken we samen hoe we je kunnen helpen.

Zo kan Senior Service je helpen

  • Ondersteuning vanaf 2 uur per bezoek
  • Nacht- en 24-uurszorg
  • Hulp bij een PGB-aanvraag
  • Advies over fiscale aftrekbaarheid van zorgdiensten

Ben je lid van De Unie?

Ben je lid van De Unie? Dan kun je ook gratis lid worden bij Senior Service. Hiervoor krijg je in ieder geval:

  • toegang tot acute mantelzorgdienstverlening;
  • ondersteuning van Senior Service, dit kan dezelfde dag nog;
  • hulp bij structurele mantelzorg in heel Nederland;
  • advies over fiscale aspecten, een Persoonsgebonden Budget en de WMO;
  • De Unie als vast aanspreekpunt voor mantelzorgvragen.

Word ook lid bij de Unie!

Dit doen we nog meer voor je

De Unie doet nog meer op zorggebied. Zo hebben we met VGZ en Zilveren Kruis Achmea collectieve zorgverzekeringen afgesloten met aantrekkelijke kortingen en extra voordelen.

En natuurlijk: onze experts staan voor je klaar. Dus heb je een vraag over zorgverlof of mantelzorgafspraken in je cao? Bel ons gerust, dan zoeken we het voor je uit.