De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Gratis ontwikkeladvies voor
45-plussers

Tijdens je loopbaan wil je je graag blijven ontwikkelen. Enerzijds omdat de toekomstige arbeidsmarkt dit van je vraagt, anderzijds vooral om zelf te groeien en met plezier je werk te blijven doen. Tegenwoordig is de ontwikkeling van medewerkers ook belangrijk voor de overheid. Daarom heeft Minister Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de tijdelijke subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ in het leven geroepen. Een unieke kans om als 45-plusser kosteloos loopbaanadvies te krijgen van gekwalificeerde loopbaancoaches. Maar hoe vind je de juiste coach tussen het grote aanbod? Wij hebben al een selectie gemaakt en helpen je graag. Zo kun jij je op jouw loopbaanontwikkeling focussen.

Wil jij in gesprek met een loopbaancoach?

Wacht niet langer en schrijf je hier in:

 

Wat houdt het ontwikkeladvies voor 45-plussers in?

Hoe jouw werk er over 10 of 15 jaar uit zal zien, dat weten we niet. Wel kun je door jezelf te blijven ontwikkelen en je mogelijkheden te ontdekken jezelf voorbereiden op de toekomst. Een gesprek met een loopbaancoach geeft je inzicht en is hartstikke leuk om te doen. Het geeft je nieuwe energie.

Als jij als 45-plusser een ontwikkeladvies aanvraagt, krijg je een aantal een-op-eengesprekken met een loopbaancoach. Met jouw coach kijk je naar je huidige werk, interesses, kwaliteiten en ambities. De coach kan je eventueel ook helpen om nieuwe plannen alvast in gang te zetten.

Het maakt in dit geval niet uit of je al weet dat er een verandering aan zit te komen, of dat je nog tevreden bent met je huidige baan. Iedere 45-plusser die gemiddeld minimaal 12 uur per week werkt, komt in aanmerking voor deze regeling.

Kosteloos loopbaanadvies voor Unie-leden

Ook als Unie-lid van 45 jaar of ouder kun je kosteloos gebruikmaken van deze subsidieregeling. Maak hier snel gebruik van, want zodra de subsidiepot leeg is, stopt deze regeling vanuit de overheid. Bij aanmelding krijg je de mogelijkheid om met een van de geselecteerde loopbaancoaches een-op-eengesprekken te voeren en samen met jouw coach kom je tot een loopbaanadvies. Een advies waarin jij centraal staat.

Uiteraard hebben je werkgever en De Unie geen inzage in jouw loopbaanadvies en de gesprekken die jij voert met je coach. Zo staan alleen jouw belangen, carrière en toekomstplannen centraal.

FAQ’s

Wie komen er in aanmerking voor het ontwikkeladvies?

Deze subsidieregeling is voor alle werknemers en zzp’ers die 45 jaar of ouder zijn en gemiddeld minimaal 12 uur per week werken. Als je werkloos bent, al in een ontslagregeling/reorganisatie zit, of door ziekte je werk niet kunt doen, kun je helaas niet gebruikmaken van de regeling.

Geldt de regeling ook voor leidinggevenden?

Ja, de regeling geldt uiteraard ook voor leidinggevenden.

Tot wanneer loopt de subsidieregeling?

Er zijn in dit geval twee scenario’s. In het eerste geval is de subsidiepot vroegtijdig op en kan er geen beroep meer worden gedaan op de regeling. In het tweede geval heeft niet iedereen van de regeling gebruikgemaakt en loopt het traject tot 10 januari 2020. Landelijk is het beste scenario dat het potje vroegtijdig op is. Dit betekent dat er veel mensen gebruik van hebben gemaakt. Echter, in het tweede geval zullen laatkomers de boot missen.

Wat levert het ontwikkeladvies mij op?

Het ontwikkeladvies dat voorkomt uit het gesprek met een loopbaancoach levert jou de volgende dingen op:

  • Inzicht in je talenten, prioriteiten en toekomst;
  • Inzicht in hoe je je werk tot je pensioen volhoudt;
  • Inzicht in of jij je huidige functie wilt behouden of toch nog iets anders wilt doen;
  • Inzicht in de mogelijke toekomstscenario’s;
  • Een op maat gemaakt actieplan met de stappen die je kunt ondernemen om jouw toekomst zo aangenaam mogelijk te maken.
  • Kortom: genoeg redenen om het gesprek aan te gaan. En het uiteindelijke loopbaanadvies is gratis, dus wat heb je te verliezen? Schrijf je in via bovenstaand inschrijfformulier en wij zorgen dat alles wordt geregeld.

Wil jij in gesprek met een loopbaancoach?

Schrijf je in