De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorgverzekeraars: Start onderhandelingen cao

03 mei 2022

De huidige cao Zorgverzekeraars loopt nog tot 1 oktober 2022. Sociale partners zijn echter nu al begonnen aan de onderhandelingen voor een nieuwe cao Zorgverzekeraars.  In deze nieuwsbrief informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je over de start van de onderhandelingen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Start cao-onderhandelingen

Eerder vroeg ik je wat jij wilt bereiken op het gebied van loon, verlof, hybride werken, ontwikkeling, wellbeing, maatschappelijke betrokkenheid en inclusie & diversiteit. Dank voor de vele reacties op deze vraag! Het gaf me goede input voor de inzetbrief van De Unie.

Op woensdag 20 april 2022 zijn we de onderhandelingen gestart met het toelichten van de voorstellenbrieven van De Unie, de andere vakorganisaties en de werkgevers. Zoals je kunt lezen, hebben werkgevers niet alleen weinig voorstellen maar ook geen loonbod gedaan. Mondeling hebben ze wel aangegeven dat ze later in het traject een loonbod zullen doen. Dat wachten dan met belangstelling af.

Woensdag 18 mei 2022 hebben we de tweede onderhandelingsronde staan. Dan gaan we dieper op de verschillende voorstellen van cao-partijen in. Uiteraard krijg je daar weer een verslag van mij over toegezonden.

Contact

Als je vragen hebt over deze nieuwsbrief en/of je me wilt spreken, dan ben ik te bereiken via 06-5252 2074 of emanuel.geurts@unie.nl. Heb je een individuele casus of behoefte aan (juridisch) advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: Update

In dit bericht informeren wij  je over de cao-onderhandelingen, pensioenoverleg, sectoroverleg en de landelijke stand van zaken over diversiteit en…

Zorgverzekeraars: Een update over pensioen

In deze bericht vind je een terugkoppeling van recente overleggen tussen zorgverzekeraars, vakorganisaties en pensioenfonds over een nieuwe pensioenregeling voor…

Word gratis lid