De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Zorgverzekeraars: Mee helpen met de nieuwe cao?

Op 1 juli 2019 loopt de cao voor de Zorgverzekeraars af. De Unie wil voor de zomer graag een nieuw cao afsluiten. Maar we willen wel een cao waar werknemers en werkgevers trots op kunnen zijn.

De werkgevers zijn in de onderhandelingen en in hun bedrijfsbeleid vaak vooral kosten gedreven. De overstappende consumenten lijken voornamelijk op basis van de prijs een andere zorgverzekering te kiezen. Zodat de zorgverzekeraars naar een zo laag mogelijk kostenniveau streven. In de race naar de laagste prijs worden de werknemers uiteindelijk het slachtoffer. Met dit beleid maak men de sector echter onaantrekkelijk voor nieuwe medewerkers en het is frustrerend voor medewerkers die zich nu met hart en ziel inzetten voor hun klanten.

Toekomst

De Unie wil een nieuwe impuls geven aan de cao. De arbeidsvoorwaarden in de cao moeten de werknemers instrumenten geven om hun werk optimaal te doen en te blijven doen. Wat is voor de Unie-leden een belangrijk instrument? Wat is er de komende jaren nodig om over vijf jaar goed, tevreden en met trots te kunnen werken?

De Unie wil graag onderhandelen over de onderwerpen die de Unie-leden belangrijk vinden. Wat is er niet goed geregeld in de cao? Meedenken, om een ideale cao te helpen regelen? Neem dan contact met mij op via e-mail inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

Agenda

15 april 2019:    eerste cao-overleg
7 mei  2019:    tweede cao-overleg
21 mei  2019:    derde cao-overleg
13 juni  2019:    laatste cao-overleg
24 juni  2019:    reserve datum

Voorstellen De Unie

De Unie heeft het arbeidsvoorwaardenbeleid van de vereniging, in overleg met de leden, vastgelegd in de perspectiefnota 2019. Ons arbeidsvoorwaardenbeleid is hier te lezen.

Ik wil deze nota graag verrijken met voorbeelden van wat leden nu bezighoudt. Een persoonlijk verhaal, ook als het anoniem gemaakt is, overtuigt werkgevers doorgaans veel beter. Neem dus contact met mij op en laat mij weten wat de Unie-leden als belang zien.