fbpx
De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Zorgverzekeraars: cao en pensioen

 

In deze nieuwsbrief aandacht voor zaken op het gebied van pensioen en cao. Hieronder een toelichting per item.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Pensioenvoorlichting

Per 1 januari 2022 is een nieuwe pensioenregeling van kracht. Pensioenfonds SBZ legt je graag uit hoe jouw nieuwe regeling eruitziet. Donderdag 25‌ november organiseert SBZ van 16:00 tot 17‌:30 uur een online voorlichtingsbijeenkomst waar je ook vragen kunt stellen. Je kunt je hier aanmelden. Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen? Laat dan je mailadres achter bij ‘Mijn Pensioen’ op de website van SBZ (https://www.sbzpensioen.nl/)

Nabestaandenpensioen

Uit de twee eerder gehouden voorlichtingssessies van SBZ kwam naar voren dat er de nodige vragen leven over het nabestaandenpensioen. Daarom vind je hier een extra toelichting op het nabestaandenpensioen.

Pensioenoverleg

De regeling per 1 januari 2022 is eigenlijk een ‘tussenregeling’ op weg naar de overstap naar het landelijke pensioencontract. Cao-partijen starten begin 2022 het gesprek over onder andere de planning en de keuze voor het contract. Uiterlijk 1 januari 2027 moet de overgang geregeld zijn.

Cao-boekje

De teksten van de nieuwe cao 2021 – 2022 voor de Zorgverzekeraars zijn herschreven en worden nu door de vakorganisaties gecontroleerd. Zodra de nieuwe tekst van het cao-boekje is goedgekeurd, krijgen de Unie-leden deze digitaal van mij.

Inzetbaarheid

We hebben afgesproken dat er een inventarisatie wordt gedaan van het inzetbaarheidsbeleid en de regelingen bij werkgevers van ZN. Ook wordt er gekeken naar het gebruik en de communicatie van de regelingen. De opbrengst van deze inventarisatie wordt besproken in het volgende periodieke overleg met ZN. Zo nodig worden er dan afspraken gemaakt over activerend beleid en communicatie.

Arbocatalogus

Samen met het Verbond van Verzekeraars en de vakorganisaties faciliteert ZN de Arbocatalogus inclusief de werkdruktemeter. De Arbocatalogus wordt nog vernieuwd. Het Verbond, ZN en de vakorganisaties hebben afgesproken om daarna met een campagne de bekendheid van en het gebruik van de Arbocatalogus en werkdruktemeter bij werkgevers, werknemers en medezeggenschap te vergroten.

Planning cao-overleg

Hoewel de inkt van de nieuwe cao nog moet ‘opdrogen’, zijn we al wel met de planning van de nieuwe onderhandelingen voor de cao 2022 en verder begonnen. Later meer daarover.

Volger

Zou je deze nieuwsbrief willen delen met je collega’s en ze ook wijzen op de mogelijkheid om volger te worden van mij / De Unie? Zo blijven jouw collega’s ook een beetje op de hoogte van de ontwikkelingen bij de Zorgverzekeraars. Ze kunnen gratis volger worden via www.unie.nl/volg-de-unie.

Contact

Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen of wil je me iets meegeven? Neem dan contact op met mij via emanuel.geurts@unie.nl of bel me via 06-52522074. Als je een individuele casus hebt, dan staan mijn collega’s van het Service Center graag voor je klaar. Je kunt hen bereiken via sc@unie.nl of via 0345-851963.

 

Afdrukken