De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorgverzekeraars: Cao en pensioen

04 juni 2021

In dit bericht lees je over de start van de cao-onderhandelingen en het verloop van het pensioentraject.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Cao Zorgverzekeraars

De huidige cao Zorgverzekeraars loopt nog 1 oktober 2021. Tijd om te onderhandelen voor een nieuwe. Met de input van de Unieleden heb ik onze voorstellenbrief gemaakt voor de nieuwe cao. Maandag 31 mei jongstleden zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Zorgverzekeraars gestart met het toelichten van de voorstellenbrieven van De Unie, de andere vakorganisaties en de werkgevers. Maandag 7 juni 2021 gaan we onder externe begeleiding verder onderhandelen. Wordt dus snel vervolgd!

Pensioenregeling

Werkgevers en vakorganisaties zijn met behulp van de ‘rekenmeesters’ van AON en het pensioenfonds SBZ naar de verschillende mogelijkheden, pensioenmodellen en opbrengsten voor de deelnemers. Het uitstel van de nieuwe pensioenwet met een jaar geeft ons een beetje meer tijd om de te maken keuzes met elkaar door te spreken. Aan de andere kant is er een urgentie om toch iets te doen aan de lage pensioenopbouw voor de medewerkers. Lastig, maar we verzinnen wel een list.

Contact

Ik ben per mail te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: Update

In dit bericht informeren wij  je over de cao-onderhandelingen, pensioenoverleg, sectoroverleg en de landelijke stand van zaken over diversiteit en…

Word gratis lid