De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorg en Zekerheid: Onderhandelingen sociaal plan

27 juni 2022

Op vrijdag 24 juni heb ik, Emanuel Geurts (belangenbehartiger) onderhandeld met Henk Gerla en Marlies Guezen van Zorg en Zekerheid over een sociaal plan. Het sociaal plan is nodig voor de reorganisatie van drie zorgwinkels naar één zorgwinkel in Leiden. Hieronder lees je een korte terugkoppeling erover.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Sociaal plan

De vakorganisaties hebben het concept sociaal plan ontvangen en deze becommentarieerd. Onze opmerkingen erover kan ik grofweg indelen in tekstuele punten, verduidelijkingsvragen en onderhandelingspunten. Ik maak me weinig zorgen over de tekstuele en verduidelijkingspunten; daar komen we wel uit en krijgen we een aangepaste tekst. Het zwaartepunt van de onderhandeling zit in de beëindigingsvergoeding. Die beëindigingsvergoeding vindt Zorg en Zekerheid passend gelet op wat er bij de concurrentie is afgesproken. De vakorganisaties vinden de hoogte ofwel de factor te laag en zullen daar een tegenbod op gaan doen.

Vervolg

Vervolgstap is nu dat jouw werkgever een nieuwe versie van het sociaal plan opstelt en ons zal toesturen. De volgende onderhandelingsronde stond op vrijdag 1 juli 2022 gepland. Omdat dit toch niet goed uitkomt, wordt deze verplaatst naar een datum in de week erna. De bedoeling van partijen is in ieder geval om voor de zomervakanties duidelijkheid te kunnen geven over het sociaal plan. Of dit lukt, hangt met name af van de nader te bepalen hoogte of factor van de beëindigingsvergoeding. Ook gaan we nog in gesprek met een delegatie van de OR over de adviesaanvraag en het sociaal plan.

Wat vind jij?

Ik ben benieuwd naar jouw mening over het concept sociaal plan en het verloop van de onderhandelingen erover. Wat zijn zaken die je opvallen of dwars zitten en mij wilt meegeven? Laat het me weten via emanuel.geurts@unie.nl of 06-5252 2074. Ik ga vertrouwelijk met jouw inbreng om.

Contact

Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief een vraag of wil je reageren? Neem dan contact met mij op via mijn emailadres emanuel.geurts@unie.nl of telefoonnummer 06-5252 2074. Mijn collega’s van het Service Center staan ook graag voor je klaar en zijn te bereiken via mailadres sc@unie.nl, via chat op www.unie.nl of telefoonnummer 0345-851 963.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: Update

In dit bericht informeren wij  je over de cao-onderhandelingen, pensioenoverleg, sectoroverleg en de landelijke stand van zaken over diversiteit en…

Word gratis lid