De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Woondiensten: Vastgelopen cao-onderhandeling en steunbetuiging

Inmiddels kan het ook jou niet zijn ontgaan, de cao-onderhandelingen zijn stuk gelopen en de partijen zijn niet meer met elkaar in gesprek. De collega-bonden hebben op 27 maart 2018 een landelijke stakingsdag georganiseerd. De Unie heeft het stakingsmiddel in de ijskast gezet. Je bent al eerder geïnformeerd over het standpunt van De Unie voor wat betreft de stakingen. Wij doen dan ook niet mee met de staking.

Wel staan we achter de eisen. Van het begin af aan zijn de drie bonden gezamenlijk opgetrokken, inhoudelijk verschillen de bonden dan ook niet. Wij zijn het met elkaar eens! Lees hier waarom De Unie niet staakt. Voor meer informatie hierover ga naar www.unie.nl/branches/woondiensten-woningbouwcorporaties.

Wij doen ons best om elk lid van De Unie persoonlijk te benaderen om deze uitleg te geven.
Daarom mijn vraag aan jou het extra pamflet aan een collega te geven. Ook al is deze collega geen lid van De Unie of een andere vakbond. Zo help je mee jouw Unie-geluid bij jou op de werkvloer te laten horen.

Want zoals de cao-onderhandelingen nu al jaren gaan, gaat het al jaren fundamenteel mis. Dit moet nu maar eens veranderen!

Ik roep je op de steunbetuiging in te vullen en ook je collega’s dat te laten doen (ze hoeven geen lid te zijn en verplichten zich ook nergens toe).

Hiermee laten wij Aedes weten:

  • Haar machtspelletje af te keuren;
  • De eisen ingewilligd te willen zien;
  • De collega-bonden te steunen met hun stakingsdag en het eventuele vervolg.

Je kunt de steunbetuiging tot 26 maart 2018, 12.00 uur hier invullen. Ik kan dan de collega’s van de andere bonden die middag nog een hart onder de riem steken vóór 27 maart 2018.

LAAT JOU STEM EN DIE VAN JE COLLEGA’S HOREN.

Vragen?

Heb je vragen, neem contact op met Edith Werger via e-mail: edith.werger@unie.nl of per telefoon 06 52 52 20 54.