De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Werken aan je inzetbaarheid

Bij Aegon zijn helaas verschillende reorganisaties gaande: De adviesaanvragen Transformatie Aegon Nederland en Corporate Center, ‘Insurance Linked Securities’, ‘Bescherming’ en ‘Veiligheidszaken’.

Vooralsnog gaan deze reorganisaties door. Dit betekent dat een deel van de Aegon-medewerkers binnenkort boventallig wordt. Of je nou boventallig wordt of niet, je kunt deze periode gebruiken om te werken aan je eigen ontwikkeling.

Duurzame inzetbaarheid in cao

In artikel 3.2 van de cao van Aegon worden een paar mogelijkheden genoemd om te werken aan je ontwikkeling. Daar kun je dus nu gebruik van maken. Dit zijn je opties:

  1. Loopbaancheck
    Je kunt op kosten van Aegon een loopbaancheck, update van je loopbaancheck of een loopbaancheck plus aanvragen. Wist je dat je die ook kunt doen bij De Unie? Onze betrokken loopbaancoaches hebben veel ervaring, en geven je inzicht in je drijfveren, talenten, ambities en belemmeringen. Op afstand, natuurlijk! Meer lezen? Check onze website.
  2. Training of opleiding
    Blijkt uit je loopbaancheck dat een opleiding of training past bij je gewenste ontwikkeling? Dan kun je die aanvragen bij je leidinggevende. Een opleiding of training die bijdraagt aan jouw ontwikkeling en toekomst – binnen of buiten Aegon – wordt (deels) door Aegon betaald. En je kunt er steeds meer online volgen.
  3. Tijd
    Wil je een training of opleiding volgen, of een andere activiteit gericht op jouw loopbaan en ontwikkeling doen? Dan krijg je daar volgens de cao gemiddeld één dag per maand de tijd voor. Overleg hier wel ober met je leidinggevende.

Je cao biedt jou dus ruimte en goede instrumenten om aan je eigen toekomst te werken. De Unie adviseert je om daar ook gebruik van te maken; ze zijn er namelijk voor jou. In de komende cao-onderhandelingen richten wij ons op deze cao-afspraken toegankelijker maken.

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen de belangenbehartiger Inge de Vries via e-mail inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

Afdrukken