- De Unie - https://www.unie.nl -

Wat als je werkgever vraagt of je meer kan werken na de lockdown?

Tijdens de lockdown zijn veel organisaties gesloten of beperkt geopend. Als straks alles weer open is, kan het zijn dat je werkgever je vraagt om meer of langer te werken, bijvoorbeeld omdat-ie tijdelijk langere openingstijden wil of meer mensen wil inroosteren vanwege drukte. Hij mag dit aan je vragen en jij mag hiermee instemmen. Houd er rekening mee dat er altijd een limiet zit aan het aantal uren dat je mag werken: deze limiet staat vastgelegd in de Arbeidstijdenwet – en soms in een cao. Onze juridisch specialisten leggen uit hoe dat zit.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Wat staat er in de Arbeidstijdenwet?

In de Arbeidstijdenwet staan regels opgenomen over werktijden, pauzes en nachtdiensten. Deze regels gelden voor alle werknemers van 18 jaar en ouder – dus ook stagiairs, uitzendkrachten en gedetacheerden. Voor sommige sectoren staan er aanvullende of afwijkende regels in de wet over werktijden, bijvoorbeeld voor de brandweer, zorg en horeca.

Zo staat er bijvoorbeeld in de Arbeidswet dat je:

Meer weten over de Arbeidstijdenwet? Check de website van de Rijksoverheid en de brochure over de Arbeidstijdenwet.

Afwijkende regels in de cao

In principe geldt de Arbeidstijdenwet voor jou als je voor een werkgever werkt. Maar in een cao mag van de wet worden afgeweken. Zo kunnen hier bijvoorbeeld andere regels in staan over de lengte van de werkdag of hoelang je pauze mag duren. Check je cao dus goed.

Meer weten

Heb je vragen over de Arbeidstijdenwet, of wil je werkgever jou na de lockdown meer laten werken en weet je niet wat je moet doen? Neem gerust contact met ons op. Ons Service Center is elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via sc@unie.nl en 0345 851 963.