De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Vivat verkocht aan Nationale Nederlanden en Athora

Vivat

Vivat is een tijd geleden gestart met het verkoopproces van het bedrijf. Na een lange periode van strategische heroriëntatie is nu bekend wie de nieuwe eigenaren van Vivat zijn.

Wij zijn blij dat er nu duidelijkheid is, maar we vrezen wel voor banenverlies.

Goed nieuws of slecht nieuws?

De belangrijkst vragen voor jou zijn natuurlijk of je je baan kunt behouden. En als dat niet kan, hoe kom je dan van baan tot baan? Zijn er nieuwe kansen? En wat als je geen nieuwe baan kan vinden? Op dit moment is het nog niet duidelijk. Wel is De Unie bang voor banenverlies. Er is veel overlap in werkzaamheden bij Nationale Nederlanden. En het is de vraag of de Nederlandse vestiging van Athora voldoende banen oplevert.

Verdeling

De nieuwe eigenaren zijn het bedrijf Athora en Nationale Nederlanden. Athora heeft al vestigingen in België, Ierland en Duitsland. En willen verder uitbreiden in Europa. De voornaamste onderdelen zijn levensverzekeringen en pensioenproducten. Op dit moment heeft Athora nog geen bedrijf in Nederland. We zullen snel in overleg gaan met Athora.

Nationale Nederlanden is een Nederlands verzekeringsbedrijf in Den Haag met ook vestigingen in het buitenland. Onlangs is Delta Lloyd overgenomen door Nationale Nederlanden. Een van de onderdelen van Nationale Nederlanden is schadeverzekeringen. Ook met Nationale Nederlanden zullen we snel in gesprek gaan.

Omdat beide partijen een ander deel van Vivat overnemen, ontstaat er een nieuwe situatie voor de medewerkers. We weten u nog niet hoe de precieze verdeling zal zijn tussen de beide bedrijven.

Sociaal plan en cao

In de afgelopen periode hebben de medewerkers van Vivat kunnen stemmen over een de verlenging van het sociaal plan tot 31-12-2020 en een addendum op de cao. Daarin is afgesproken dat er een uitkering is van een maandsalaris in december 2019. De leden hebben hiermee ingestemd. Dit geeft een goed vangnet voor de komende ontwikkelingen.