De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Vivat: Athora-onderhandelingsresultaat

22 december 2020
Vivat

Na intensief en constructief online overleg is er een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao en sociaal plan. Hieronder volgt een korte uitleg op hoofdlijnen. Je kunt hier het hele akkoord lezen. De Unie is tevreden over het resultaat.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Loon en looptijd

We hebben een cao met een looptijd van 3 jaar afgesproken. Dit om voor een langere periode zekerheid en duidelijkheid te hebben. De structurele salarisverhoging is als volgt: 2,25% per 1 januari 2021, 2,25% per 1 juli 2022 en 2,25% per 1 oktober 2023.

Sociaal plan

Het huidige sociaal plan zal ongewijzigd worden voortgezet voor een periode van 3 jaar.

Vakantie en verlofsparen

Het buitengewoon verlof zal vervallen. Daarvoor in de plaats krijgt iedereen 216 vakantie uren, naar rato van het dienstverband. Dit was 200 uur. Daarnaast zal er per januari 2022 de mogelijkheid komen om verlof te sparen. Je kunt dat bijvoorbeeld gebruiken om een periode minder te werken of eerder te stoppen met werken voorafgaand aan je pensioen.

Inzetbaarheid en ontwikkeling

Athora vindt het belangrijk dat medewerkers hun passie volgen, regie nemen over hun eigen loopbaan en duurzaam inzetbaar blijven. Cao-partijen hebben de uitvoering van afspraken over het groeibudget geëvalueerd. Voor de duur van deze cao wordt het groeibudget tijdelijk verhoogd van € 750,- naar € 1.000,- per jaar exclusief btw.

Pensioenstudie

Partijen zullen begin januari een start maken met een pensioenstudie om de effecten van het landelijk pensionakkoord in beeld te brengen. Ook zal er worden gekeken naar de pensioenregeling 2022. Dit onder leiding van een onafhankelijk pensioendeskundige.

Breng je stem uit

De Unie is tevreden over het resultaat. Zo is er voor een langere periode, in toch wel onzeker te noemen tijden, stabiliteit in jouw arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is er een goed vangnet in de vorm van het sociaal plan, ook voor langere tijd.
De leden van De Unie hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen. Stemmen is mogelijk tot 11 januari 2021, 12.00 uur.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Athora

Athora: update pensioen

In het nieuwe jaar hebben we de pensioenonderhandelingen weer opgepakt. We hebben op basis van het personeelsbestand een groot aantal berekeningen laten…

Word gratis lid