De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VGZ: verslag cao-onderhandelingen

21 december 2022

Vorige week is er weer onderhandeld over de nieuwe VGZ-cao. Een aantal punten zijn we nu overeen gekomen, maar over de loonsverhoging hebben we helaas nog steeds geen akkoord bereikt.

Word nu een jaar gratis lid van De Unie!

Onderwerpen

We zijn het eens over het fiscaal toepassen van de reiskosten in 2023 en 2024. Ouderschapverlof wordt 9 weken aangevuld tot 70% van je salaris in plaats van 70% van het maximale dagloon. Ook komt er een regeling om een elektrische fiets te leasen. Een aantal punten hebben wij laten vallen omdat we zien dat loon op dit moment voor iedereen erg belangrijk is.

Sociaal plan

Het sociaal plan kunnen we voor 2 jaar ongewijzigd verlengen.

Loonsverhoging

VGZ wil graag een cao voor twee jaar. Ze boden eerst op 1 januari 2023 3,9% structureel en op 1 januari 2024 3%. In dit overleg heeft VGZ het loonbod aangepast. Op 1 januari 2023 3,9% structureel en op 1 januari 2024 3,5% structureel. Wij hebben aangegeven dat we er hiermee nog niet zijn.

Gratis lidmaatschap De Unie

In de lopende cao hebben wij de afspraak gemaakt dat VGZ jouw Unie-lidmaatschap voor het eerste jaar volledig betaalt. VGZ geeft aan het heel belangrijk te vinden dat medewerkers op professionele wijze worden vertegenwoordigd in hun werknemersbelangen aan de cao-tafel en tijdens hun dagelijks werk. Jouw lidmaatschap eindigt automatisch na een jaar en jij hoeft zelf alleen je gegevens in te vullen. De contributie regelen wij rechtstreeks met VGZ.

Word nu een jaar gratis lid van De Unie!

Het volgende overleg is op dinsdag 3 januari 2023. We hopen dat we er dan uit kunnen komen.

Vragen

Heb je vragen, neem dan contact op met de belangenbehartiger Harma Pethke. Dit kan door een e-mail te sturen naar:  harma.pethke@unie.nl

Afdrukken

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: Update

In dit bericht informeren wij  je over de cao-onderhandelingen, pensioenoverleg, sectoroverleg en de landelijke stand van zaken over diversiteit en…

Word gratis lid