De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

VGZ: pensioen

Pensioenregeling VGZ

De Unie is in gesprek met VGZ over de pensioenregeling. We hebben een regeling die nog loopt tot eind 2021.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

VGZ betaalt jaarlijks een vaste pensioenpremie van 22,7% van de loonsom. De ambitie was om daarmee een opbouw van het ouderdomspensioen op het fiscaal maximale niveau van 1,875% te realiseren. Voor het jaar 2020 is het met inleg van de vaste premie en aanwending van het toeslagenfonds gelukt om ook daadwerkelijk fiscaal maximaal pensioen op te bouwen. Het pensioenfonds SBZ heeft laten weten dat voor het jaar 2021 geen volledige opbouw mogelijk is.

Hoe gaat het verder?

De Unie is met VGZ in overleg om te bezien of en wat er mogelijk is om de korting op de pensioenopbouw te beperken. Binnen de huidige set met afspraken over pensioen hebben we echter weinig mogelijkheden. We kunnen er voor kiezen om het toeslagenfonds volledig te gebruiken voor pensioenopbouw. Er blijft dan geen geld over om (gedeeltelijk) te indexeren.

Of we bespreken met VGZ of zij bereid zijn om in 2021 aanmerkelijk meer pensioenpremie te betalen. Een oplossing voor dit probleem is nog niet gevonden.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht of wil je meer weten over jouw pensioen? Neem dan contact met belangenbehartiger Inge de Vries op. Zij is bereikbaar door een e-mail te sturen naar inge.de.vries@unie.nl of te appen naar: 06-5252 2091.

 

Afdrukken