De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VDL Nedcar: Toekomstperspectief

13 juli 2022
werk jij bij VDL Nedcar? De Unie staat voor je klaar!

De Unie vindt een gedegen sociaal plan heel belangrijk voor de medewerkers van VDL Nedcar. Tijdens ons overleg van 7 juli 2022 hebben wij dit besproken. Zolang de onzekerheid over de toekomst van VDL Nedcar blijft, is een goed vangnet onmisbaar.

Mis nooit VDL Nedcar nieuws,  schrijf je gratis in!

Toekomstperspectief

De directie heeft ons vertrouwelijk geïnformeerd over het toekomstperspectief van VDL Nedcar. Verschillende scenario’s en strategieën die het voortbestaan van VDL Nedcar kunnen waarborgen, zijn besproken.

We zijn blij verrast te zien dat de werkgever onze zorgen over het voortbestaan van VDL Nedcar eindelijk heel serieus neemt. Dat blijkt uit de scenario’s die de werkgever van plan is uit te werken. Onze herhaaldelijke waarschuwing om niet telkens op “één paard te wedden” is goed overgekomen bij de werkgever. Ook wordt met onze directe betrokkenheid echt rekening gehouden.

De toelichting op de mogelijke scenario’s en onze rol hierin geeft ons meer vertrouwen over het voortbestaan van VDL Nedcar, in welke vorm dan ook. Daarmee kan maximale werkgelegenheid, kennis en ervaring behouden blijven in de regio. Daarnaast bieden de plannen meer ontwikkelingskansen om te innoveren en duurzaam te produceren. We zullen hierbij het onderwerp “gezond en duurzaam werken” altijd hoog op de agenda zetten bij de werkgever.

Sociaal plan

Wij hebben de directie van VDL Nedcar gemeld dat wij onze wens voor een sociaal plan voorlopig aanhouden. Eerst moeten de definitieve scenario’s inhoudelijk worden uitgewerkt en beoordeeld. We komen hier na de zomervakantie op terug.

Mis nooit VDL Nedcar nieuws,  schrijf je gratis in!

Contact

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via e-mail suat.koetloe@unie.nl  of telefonisch op telefoonnummer 06-52522061.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid