De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Word jij onze nieuwe belangenbehartiger?

vacature, vier stoelen

Wij zoeken drie nieuwe, enthousiaste belangenbehartigers!
Ben jij die positief ingestelde vakkundige belangenbehartiger die leden individueel en innovatief ondersteunt op het gebied van hun werk en inkomen?
En weet jij te verrassen aan de cao-onderhandelingstafel? Dan ben jij onze droom-collega!

Intro

Vakorganisatie De Unie zet zich vol in voor haar leden én hun collega’s. Wij vinden namelijk dat zij zekerheid en geluk verdienen rond werk en inkomen. Vanzelfsprekend kost het tijd en moeite om dat voor elkaar te krijgen. Gelukkig hebben we jou, onze enthousiaste en betrokken belangenbehartiger.

Wat ga je als belangenbehartiger doen?

Traditioneel gezien komt een belangenbehartiger van de vakbond in actie tijdens onderhandelingen over cao’s en sociaal plannen: dé kans om voor langere tijd mooie arbeidsvoorwaarden vast te leggen voor leden. Vanzelfsprekend is dit jouw moment om te shinen. Dankzij jouw up-to-date kennis van arbeidsrecht, moderne visie op arbeidsvoorwaarden en stevige onderhandelingsskills lukt het jou keer op keer bij te dragen aan het welzijn van je achterban.

Maar wij verwachten méér van jou. Jij bent geen traditionele vakman of -vrouw, maar een belangenbehartiger in de allerbreedste zin van het woord. Ook tussen onderhandelingstrajecten door doe jij er alles aan om jouw achterban optimaal te ondersteunen. Dit betekent onder meer dat je altijd nauw contact onderhoudt met hen, werkgevers en brancheorganisaties. Dat je actief blijft verbinden en bruggen slaan. En dat je altijd probeert om kansen, mogelijkheden en ontwikkelingen te spotten die je in jouw voordeel – dus dat van je achterban – kunt gebruiken. 

Wie ben jij?

Een enthousiaste, positief ingestelde professional die hoofd- van bijzaken kan onderscheiden, feilloos weet door te dringen tot de kern en daar duidelijk over kan communiceren met onze leden. Vanzelfsprekend sta jij je mannetje of vrouwtje tijdens onderhandelingen met bestuurders van bedrijven en brancheorganisaties, die er soms best pittig aan toe kunnen gaan. Je houdt altijd oog voor de belangen van je leden en doet er alles aan die te behartigen – zelfs als dat wat creativiteit vereist en je buiten gebaande paden moet treden.

Jij hebt:

  • minimaal een relevante afgeronde HBO opleiding;
  • ervaring met het adviseren en onderhandelen over arbeidsvoorwaarden;
  • ruime kennis van hr-, arbeids- en sociaal verzekeringsrecht;
  • ’t liefst ook nog verstand van pensioen(systemen);
  • hart voor onze missie en leden;
  • er geen probleem mee hebben om op pad te zijn.

Wij bieden

Een zelfstandige, afwisselende functie binnen De Unie: een vakorganisatie met een eigentijdse en innovatieve kijk op moderne belangenbehartiging. Een breed draagvlak voor de collectieve onderhandelingen op de werkvloer staat hierbij centraal. Verder bieden we je:

  • Salaris is afhankelijk van je ervaring maar zal rond de € 5.000,00 per maand zijn
  • Informele werksfeer met betrokken collega’s
  • Veel ruimte voor eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling
  • Leaseauto en laptop

Interesse?

We zijn op zoek naar drie nieuwe belangenbehartigers. Denk jij dat je bij ons past? Solliciteer dan uiterlijk 3 december. Stuur je cv en motivatie naar sollicatie@unie.nl. Vermeld in de onderwerpregel: ‘Sollicitatie belangenbehartiger’. Liever eerst even bellen over de functie? Neem dan contact op met Sjerp Holterman, manager Collectieve Belangenbehartiging: 06-5252 2030.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.