De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: voorbereiding nieuwe cao

18 oktober 2021

De cao loopt tot einde van dit jaar. Binnenkort starten we met de onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Voorstellen

Om de onderhandelingen te starten maken we gebruik van een voorstellenbrief. Daarin staan de punten die jij belangrijk vindt om tot nieuwe afspraken te komen. Ook UWV zal komen met een voorstellenbrief.

De Unie denkt aan een loonsverhoging en een regeling vervroegd uittreden, de zogenaamde RVU-regeling. En een gedeeltelijk betaalde sabbatical leave.

Ik, belangenbehartiger Harma Pethke, wil graag jouw mening weten. Welke onderwerpen vind jij belangrijk? Welke arbeidsvoorwaarden zijn nu onvoldoende geregeld of mis je in het geheel iets? Als jij ideeën, voorstellen hebt, dan kun je die naar ons mailen via inge.de.vries@unie.nl

Sociaal plan

Het sociaal plan loopt tot eind maart volgend jaar. We willen voorstellen om dit sociaal plan voor een langere periode ongewijzigd te verlengen.

Symposium

Op 27 oktober, in de ochtend, organiseren we samen met UWV weer een Cao-symposium, net als andere jaren. Reserveer deze datum alvast in je agenda. Binnenkort ontvang je hier een uitnodiging voor.

Nieuwe belangenbehartiger

Van tijd tot tijd zijn er wisselingen van belangenbehartigers van De Unie. Zo ook nu. Mijn collega Inge de Vries zal jullie belangen behartigen. Ik blijf gewoon bij De Unie werken en er is alleen een wisseling van werkpakket. In de komende periode zal een en ander overgedragen worden. Inge en ik zullen bij de start samen deelnemen aan alle gesprekken zodat er een zorgvuldige overdracht plaatsvindt. Ik wil jullie allemaal hartelijk danken voor de goede samenwerking in de afgelopen 10 jaar.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

UWV: Uitslag stemming cao

De stemming bij De Unie is afgerond. Veel leden hebben hun stem uitgebracht. Hartelijk dank daarvoor. De uitslag geeft een…

Word gratis lid