De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Uitnodiging ledenbijeenkomst UWV-pensioen

09 september 2022
UWV cao De Unie

Woensdag 14 september 2022 organiseert De Unie een online-ledenbijeenkomst over het UWV-pensioen. Heb jij je al opgegeven? Doe dit anders alsnog. Er zit een versnelling in de behandeling van het pensioendossier. Hierdoor is het nog belangrijker geworden dat jij je goed laat informeren.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Intentie tot invaren

Het pensioenfonds heeft een voorstel gedaan, waardoor vakorganisaties deze maand een uitspraak moeten doen over invaren. Het gaat om het invaren van het pensioen dat de medewerkers tot nu toe hebben opgebouwd. En ook over het pensioen van de gepensioneerden. Dit is een besluit met verstrekkende gevolgen. De Unie vindt het belangrijk dat de leden goed geïnformeerd zijn. We zullen na 14 september de leden gaan vragen om te stemmen over wel of niet invaren.

Wat is invaren?

Je hebt tot nu toe pensioen opgebouwd in het pensioenfonds UWV en soms ook bij andere pensioenfondsen die zijn overgenomen door pensioenfonds UWV. Er is jaarlijks premie gestort en in ruil daarvoor doet het pensioenfonds jou een toezegging over het niveau van je pensioen. Dit is niet een spijkerharde toezegging en we hebben gemerkt dat het pensioenfonds de toezegging over indexering niet heeft kunnen waarmaken. In het nieuwe systeem bouw je vermogen op. Het pensioenfonds beheert dit geld. De toezegging is nog zachter, de risico’s liggen wat meer bij jou, maar je profiteert ook eerder van beleggingswinsten. De vraag is of je je huidige opgebouwde pensioen ook wilt overbrengen naar het nieuwe systeem, dat heet invaren. Het alternatief is dat het opgebouwde pensioen in het oude systeem blijft.

Informatie

Wil je meer begrijpen over invaren en over de gevolgen hiervan? Wil je het voorstel van het pensioenfonds UWV begrijpen? Meld je dan hier aan.

Stemmen

Op 26 september 2022 moet De Unie een uitspraak doen namens de leden. Je ontvangt hiervoor ruim op tijd een stemformulier.

Gevolgen van de stemming

Is er na 26 september 2022 een definitief besluit over wel of niet invaren?
Het antwoord is nee, formeel niet want er wordt gevraagd wat de intentie van cao-partijen is. Maar met een intentieverklaring ga je wel sterk een richting op sturen. De kans dat deze intentie omgezet wordt naar de nieuwe pensioenregeling is erg groot.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met de belangenbehartiger Inge de Vries op via het e-mailadres inge.de.vries@unie.nl

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid