De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Unilever: sociaal plan URDV

Op 30 mei 2018 werd De Unie door jouw werkgever via een call ingelicht over het announcement die op dezelfde dag plaats heeft gevonden.

Unilever wenst in overleg met De Unie te treden. Doel van het overleg zal zijn, zo heb ik begrepen, aanvullende afspraken te maken met betrekking tot het in april 2017 overeengekomen sociaal plan URDV. Het sociaal plan blijft onaangetast. Men wil echter afspraken maken met betrekking tot een nader te definiëren groep medewerkers die “moeilijker dan verwacht te plaatsen zijn” en over medewerkers die blijkbaar te kennen hebben gegeven niet bij URDV te willen blijven.

De Unie gaat het gesprek aan

Vanzelfsprekend gaat De Unie het gesprek met Unilever aan. Voordat wij überhaupt tot het maken van afspraken komen, welke dan ook, willen wij veel meer duidelijkheid van Unilever krijgen. Denkend naar de standpunten van Unilever één jaar geleden, noem ik deze wending een “bijzondere”.

De Unie heeft hier veel vragen en gedachten over. Daar wij echter nog onvoldoende kennis van zaken hebben, willen wij ook niet te voorbarige conclusies trekken.

Vragen nemen wij mee

Wij kunnen ons zeer goed voorstellen dat er veel vragen en twijfels zijn of dat er zelfs hoop is.

Die vragen kunnen wij nog niet beantwoorden. Wij willen ze wel graag ontvangen, bundelen en aan de werkgever stellen.

Stel vragen en deel zorgen met de vakbond. Stuur hiervoor een e-mail naar: marco.vallebella@unie.nl.

Hoe nu verder?

Er wordt nu naar data gezocht om op korte termijn de ontstane situatie met Unilever te bespreken. Zodra de datum of de data bekend zijn, worden de Unie-leden geïnformeerd.

Contact

Heb jij naar aanleiding hiervan nog vragen, neem dan contact met de belangenbehartiger via e-mail marco.vallebella@unie.nl.