De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Uitvaartbranche: Nadere informatie – Reparatie 3de jaar WW (en WGA)

Cao-afspraak vanwege inperking WW-rechten

In onze cao hebben we in de afgelopen jaren afgesproken dat het de bedoeling was een voorziening te treffen voor het 3de jaar WW/WGA. De gewijzigde WW zorgt er namelijk voor dat er iets geregeld moet worden. Simpel gezegd: De WW was ooit 38 maanden maar zal alsmaar korter worden en uiteindelijk is er nog maar recht op 24 maanden WW.

Uitslag stemming juni 2018

Op 26 juni 2018 heb ik de Unie-leden uiteindelijk gevraagd om zich uit te spreken vóór of tegen het verzekeren van dit risico: Een verzekering die in voorkomende gevallen toch weer recht geeft op 38 in plaats van 24 maanden WW. Een situatie waarvan iedereen hoopt dat die zich nooit voor zal doen maar wat niemand garanderen kan. De meerderheid van onze leden was vóór reparatie.

Het heeft al met al wel wat voeten in de aarde gehad maar het lijkt erop dat het nu geregeld gaat worden. Zie hiervoor de mededeling op de site van de BGNU.

https://www.bgnu.nl/nieuws/2019/herverzekering-derde-ww-jaar

Regeling wordt uitgevoerd door de Stichting PAWW

Inmiddels zijn 1.6 miljoen werknemers voorafgegaan. Deze werknemers werken bij 45.000 werkgevers. Tegen het eind van 2019 verwacht de stichting 2000 uitkeringen te verstrekken. Dit is uiteraard van belang voor het bepalen van de verschuldigde premie.

Niet uitsluitend voor oudere werknemers met een héél lang dienstverband

Zoals ik vorig jaar al schreef ondervindt iedereen met een dienstverband van minstens 10 jaar al de nadelige gevolgen van de nieuwe WW-wetgeving.

Meer informatie vinden over dit onderwerp?

Op de website van www.spaww.nl is nog veel meer informatie over deze regeling te vinden. Zijn er daarna nog vragen, dan kunnen deze natuurlijk gesteld worden via john.kapteijn@unie.nl.