De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Uitvaartbranche: Cao 2020

Cao 2020 aanstaande

Het streven is om vóór 1 januari nieuwe afspraken te maken voor de cao. Daarom is op vrijdag 11 oktober 2019 de eerste ronde van de onderhandelingen.

Optimalisatie van arbeidsvoorwaarden

De meeste afspraken in de cao voor de Uitvaartbranche zijn niet nieuw. In de loop der tijd zijn die met ieder onderhandelingsseizoen weer verbeterd. Altijd op grond van de inbreng en onze Arbeidsvoorwaardennota. Voor deze cao dus (nog) de Perspectiefnota 2019. Klik hier https://www.unie.nl/perspectiefnota.

Visie op Flexibiliteit

Werkgevers staren zich blind op flexibiliteit en beschikbaarheid. Dat heeft z’n prijs. En daar wringt uiteraard de schoen. Werkgevers proberen steeds openlijker hun bedrijfsrisico bij hun personeel te leggen. Daarom alleen al zou iedereen lid moeten worden van De Unie.

Ontziemaatregelen: We worden dan wel gemiddeld ouder maar blijven niet eeuwig jong!

De arbeidsvoorwaarden voorzien er nog steeds in dat – met het stijgen der jaren – er ruimte is om weer op adem te komen. Werken in de 21ste eeuw is inmiddels topsport geworden. En ondanks dat, wordt er van ons verwacht langer op topniveau te presteren. Ontziemaatregelen horen daar wat de werkgevers betreft niet meer bij. We leven langer dus moeten we ook langer presteren is de redelijk platte redenering. Het staat haaks op de uitkomsten van algemeen aanvaard wetenschappelijk onderzoek. Nog platter is de argumentatie dat het niet langer betaalbaar zou zijn. Van onze kant zijn er tal van argumenten aangedragen ontziemaatregelen eerder te herverdelen over een grotere groep van werknemers. Bijvoorbeeld door vroeg met het toekennen van vitaliteitsdagen te beginnen maar die vitaliteitsdagen ook inwisselbaar te maken om vitaliteit te bevorderen. Vitaal niet alleen in termen van gezondheid maar ook in termen van inzetbaarheid.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De leden weten als geen ander hoe het bedrijf, de sector, de Uitvaartbranche er voor staat.

REAGEER!

Insteek

We zullen deze onderhandelingen open ingegaan: Met één oog op de oude voorstellen van 2017 – 2018. Met een ander oog op de reacties van de leden en op het Unie Arbeidsvoorwaardenbeleid 2019. De inbreng van de leden blijft voor mij van groot belang.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen neem dan contact met belangenbehartiger John Kapteijn op via e-mail john.kapteijn@unie.nl of bel 06-5252 2067.