De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Uitkomst onderhandelingen cao ABN AMRO

Vorige week hebben de leden van De Unie en de andere vakorganisaties het eindbod van de bank afgewezen. Unie-leden hebben met name aangedragen meer waardering te willen van de top en een beter loonbod te willen van de bank. Dit hebben we de bank ook laten weten met daarbij ook de uitnodiging om hier verder over te spreken. Die uitnodiging heeft de bank opgepakt.

Verbetering loonbod

Woensdagochtend 31 januari 2018 heb ik samen met de collega’s van de andere vakorganisaties niet alleen gesproken met de vaste HR-delegatie van Frank van de Brink, Suzanne Schenk en Jules van der Perre maar ook Gert-Jan Meppelink en Kees van Dijkhuizen. De behoefte aan een beter bod en meer waardering heb ik nader toegelicht. Voor beide punten is begrip van de bank. Dit heeft ook tot een nieuwe uitkomst van de cao-onderhandelingen geleid. De bank heeft een sterk verbeterd voorstel gedaan op loon. Per 1 januari 2018 komt er een structurele loonsverhoging van 2% en op 1 januari 2019 eveneens een structurele verhoging van 2%. De € 1.000,- per persoon in februari 2018 blijft staan en de vrije Goede Vrijdag in 2018 ook.

Stemming gevraagd

Ik beschouw dit als een serieuze handreiking van de bank aan de medewerkers die meer waardering en een beter bod van de bank hebben gevraagd. Ik acht dit ook de maximaal haalbare uitkomst van de onderhandelingen. Dat maakt dat De Unie jou opnieuw vraagt om jouw stem te geven over dit nieuwe totaalpakket. Je hebt inmiddels per e-mail bericht gehad om te kunnen stemmen.

Overzicht

Lees hier de infographic van de bank. Hier zie je in één oogopslag het totaal aan wijzigingen voor de nieuwe cao. Het totaalpakket van de cao-onderhandelingen lees je hier.

Ledenkracht

Deze nieuwe uitkomst was niet tot stand gekomen zonder de steun van de leden en kaderleden. Ik wil je daar hartelijk voor bedanken. Zo zie je maar weer dat je als Unielid directe invloed hebt. We vragen je deze invloed opnieuw in te zetten door te stemmen. Laat je collega’s weten dat jij meebeslist. Als zij door jou lid worden kunnen zij ook nog van zich laten horen. Dit kan eenvoudig via www.unie.nl/word-lid.

Vragen?

Als je nog vragen of opmerkingen hebt naar aanleiding van bovenstaande, schroom dan niet. Ik ben bereikbaar op 06 – 5252 2074 of e-mail emanuel.geurts@unie.nl.