De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Tweede dag van de cao-onderhandelingen Motorvoertuigen en Tweewielers

Op woensdag 19 september 2018 heeft de tweede bespreking plaatsgevonden om te komen tot een nieuwe cao Motorvoertuigen en Tweewielers. De tweede dag wordt traditioneel gebruikt om de voorstellen verder te onderbouwen en voorzichtige stappen te maken in het onderhandelen. 

De BOVAG heeft ons een presentatie laten zien over de huidige salarissen in de sector in vergelijking met heel Nederland. Waarschijnlijk met als doelstelling om ons te laten zien dat het wel goed zit met de beloning in de sector. Een gevaarlijk signaal als er aan de andere kant onvoldoende vakkrachten voor de sector te krijgen zijn.

Wij weten dat de medewerkers de echte meerwaarde leveren en daar moet ook waardering voor zijn. Daar hoort een goede loonsverhoging bij en daarnaast voldoende mogelijkheden, in tijd en geld, om de snelle ontwikkelingen binnen de sector te kunnen volgen!

Ik hoop dat ik na de volgende ronde onderhandelingen meer informatie kan geven over de mogelijke resultaten. Dat is nu nog te vroeg.

Om goede resultaten te behalen is een sterke vakbond belangrijk. Is een collega nog geen lid, wijs hem dan op het belang van De Unie aan de onderhandelingstafel. Samen kunnen we ons sterk maken voor goede afspraken!

Zijn er vragen over de onderhandelingen, mail dan naar albert.meeuwissen@unie.nl.

Op woensdag 3 oktober 2018 zal de volgende ronde van het overleg plaatsvinden.