De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Triodos: Overleg sociaal plan

08 juni 2022

De Unie is ingegaan op het verzoek van Triodos om te onderhandelen over een sociaal plan. Op 7 juni 2022 hebben we een eerste gesprek gehad over de inhoud van het sociaal plan, op basis van voorstellen van Triodos.

 

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Reorganisatie Triodos

Triodos gaat een reorganisatie doorvoeren. Dit is de eerste reorganisatie van de bank. De focus van De Unie is de opvang van de gevolgen van de reorganisatie. De Ondernemingsraad behandelt de adviesaanvraag en is de eerst aangewezen partij om zich een mening te vormen over de reorganisatie. Dit betekent niet dat De Unie over dit onderwerp aan de kant moet blijven staan. Indien veel leden kanttekeningen plaatsen bij de reorganisatieplannen dan wordt dit besproken met Triodos.

Sociaal plan

In het sociaal plan worden afspraken gemaakt over uiteenlopende onderwerpen. Enkele voorbeelden:

  • De wijze waarop wordt vastgesteld wie boventallig wordt. De Unie wil hier graag een objectief proces voor afspreken.
  • De hulp die Triodos biedt aan boventallige medewerkers om een andere baan te vinden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het inschakelen van een outplacementbureau, vrijstelling van werkzaamheden zodat je je kunt focussen op solliciteren en een bedrag om noodzakelijke opleidingen te volgen.
  • De ontslagvergoeding, het is in Nederland gebruikelijk dat een bedrijf een ontslagvergoeding betaalt aan medewerkers die hun baan verliezen ten gevolge van een reorganisatie. In de wet is hiervoor een minimumvergoeding vastgesteld, de Transitievergoeding. De Unie streeft naar een hogere vergoeding dan het wettelijke minimum.
  • Eindafrekening. Als de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd moeten de wederzijdse verplichtingen netjes afgehandeld worden, dit regelen we ook in het sociaal plan.

Over deze, en vlee andere onderwerpen wordt nu overleg gevoerd.

Agenda

De volgende overleggen zijn ingepland op:
Donderdag 16 juni 2022
Donderdag 23 juni 2022

Contact

Zijn er vragen over dit bericht? Of wil je wat met belangenbehartiger Inge de Vries bespreken? Zij is te bereiken via inge.de.vries@unie.nl en via 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid